HR-chef till omsorgsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen söker HR-chef. Ett utvecklande och spännande uppdrag för dig med intresse för såväl strategiska frågor som operativt HR-arbete.

Omsorgsförvaltningen har sedan några år tillbaka en funktionsindelad organisation, detta för att få full kraft i bland annat kvalitetsarbetet. Förvaltningens HR- resurser finns samlade i en HR enhet som utgör en av flera stödfunktioner i förvaltningen. Enheten leds av HR -chefen och utgörs av 8 medarbetare varav en är enhetschef för förvaltningens centrala bemanningsenhet (CBE) som organisatoriskt lyder under HR- chefen. Som HR-chef är du dessutom en viktig del i det kommunövergripande gemensamma arbetet utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi har fokus på utmaningar inom personal- och kompetensområdet men ser också att du har ett intresse för arbete med såväl hälsosamma arbetsplatser som arbetsrättsliga frågor. Du kommer aktivt driva utveckling av exempelvis personal- och kompetensförsörjning och arbetstidsmodeller.

Vi lyfter tillsammans!

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Som HR-chef har du ett strategiskt övergripande ansvar för HR- verksamheten men förväntas också ta en operativ roll till exempel i komplexa arbetsrättsliga frågor.
Du har i nuläget personal- och arbetsmiljöansvar för 8 medarbetare varav en är enhetschef för förvaltningens centrala bemanningsenhet, CBE.

Du ska ta aktiv del i förvaltningens ledningsarbete tillsammans med ledningsgruppen så att verksamhetens chefer har förutsättningar att nå organisationens gemensamt uppsatta mål. Detta gör du bland annat genom att utveckla och tydliggöra förvaltningens personalpolitik. Men också genom att själv initiera och driva HR relaterade frågeområden. Du leder din enhet för att ge ett professionellt och likvärdigt stöd till de olika verksamhetsgrenarna.

Du ingår i kommunens gemensamma HR-nätverk och representerar förvaltningen i kommunövergripande samverkan.

Tillsammans utvecklar vi arbetsmetoder som gör att omsorgsförvaltningen ligger i framkant och ger en god vård och omsorg till våra kunder samt skapar förutsättningar för hälsofrämjande arbetsplatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk högskoleutbildning som svarar mot ansvarsområdet. Du har väldokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personal-/arbetsmiljöansvar från HR-området. Vi vill även att du har erfarenhet av förvaltningsövergripande arbete som HR-chef i stabsfunktion eller motsvarande samt av att leda specialister och/eller chefer. Vidare har du erfarenhet av att organisera och leda förändringsprocesser utifrån verksamhetsövergripande mål. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande liksom erfarenhet av arbete i ledande befattning i politiskt styrd organisation.

Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god kommunikationsförmåga och behärskar svenska i tal och skrift. Du har god datorvana och hanterar utan svårighet Office-paketet. B-körkort är ett krav.

Som person har du god självkännedom och iakttagelseförmåga. Rollen kräver att du är utvecklingsinriktad och har handlingsförmåga, vilket innebär att du är positiv till förändring och utveckling men också innehar mod, känner tillit och kan delegera samt leda med tydlighet. Du har ett kommunikativt ledarskap och klarar av att agera i offentliga sammanhang. Vidare har du god organisatorisk samt analytisk förmåga.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträden enligt överenskommelse. Arbetsgivaren har för avsikt att starta intervjuer vecka 34.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-55
Kontaktperson Camilla Gärdebring
Förvaltningschef
044-13 68 01
Facklig företrädare Veronica Johansson
Vision
044-13 62 82
Facklig företrädare Rebecca Lejon
Kommunal
073-313 48 80
Facklig företrädare SACO
044-13 62 63
Sista ansökningsdag 2021-08-14