Teamledare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi på planeringsenheten 1en teamledare.

Hos oss arbetar vi bland annat med försörjningsstöd, boendefrågor, budget och skuldrådgivning, våld i nära relationer och att stödja ungdomar och vuxna i integration och etablering i det svenska samhället.

Vi arbetar med metoden extraordinära mål i alla nivåer i verksamheten. Verksamheten Utredning har cirka 110 medarbetare som arbetar för att nå målet att ha en etablerad och självförsörjande befolkning. Verksamheten är fördelat i enheter med team och teamledare. I planeringsenhet 1 är vi 10 handläggare och vi arbetar med försörjningsstöd för ungdomar upp till 30 år.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du är operativt ansvarig för det dagliga arbetet inom verksamheten. Som teamledare är du en viktig del i kedjan mellan medarbetare och ledning. I rollen som teamledare förväntas du hålla dig uppdaterad i de lagar och riktlinjer som styr vår verksamhet. Du förväntas arbeta målfokuserat med medborgarfokus och delta i det löpande förbättringsarbetet som bedrivs. Du ansvarar för att ärendehandleda och stötta enskilda medarbetare, men även för att vara med och metod- och kompetensutveckla såväl arbetssätt som medarbetare i den riktning som ledningen valt.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Det är meriterande om du erfarenhet av annat arbete inom socialtjänsten liksom om du har ledarutbildning.

Då kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete krävs god svenska i tal och skrift. Du har förmågan att kommunicera tydligt samt utstrålar trovärdighet. Givetvis har du datorvana och hanterar Office-paketet i ditt dagliga arbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i Lifecare. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i kommunen.

Som teamledare kan du planera och organisera ditt arbete men har också förmåga att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du har förmågan att delegera arbetsuppgifter samt ge råd, stöd och möjlighet för dina medarbetares utveckling genom uppföljning och utvärdering.

Vi vill att du har förmåga att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du kan leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet med fokus på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse. I rollen är du kreativ och har lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-28

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2021-10-01.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-41
Kontaktperson Linnea Persson
Enhetschef
044-135929 linnea.persson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Vision
vision@kristianstad.se
Facklig företrädare Akademikerförbundet SSR
akademssr@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-06-28