Kurator, Viby-, Rinkaby och Kiaby skolor

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Du kommer att arbeta på Viby-, Rinkaby och Kiaby skolor som skolkurator. Du kommer att ingå i ett starkt och engagerat arbetslag! Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss arbetar du med rådgivning och stödsamtal. Att hålla informationer och göra utredningar ingår också i rollen. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. 


När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. 

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-24

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är en allmän visstidsanställning med tillträde 2021-08-11 och varaktighet till och med 2022-06-18.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-230
Kontaktperson Katarina Dackland Lagnelöv
Rektor
044-134807
Facklig företrädare Malin Fihnn
Lärarnas Riksförbund
0724-678364
Facklig företrädare Linda Ekenros
Lärarförbundet
linda.ekenros@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-06-24