Skolbibliotekarie

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Du kommer att arbeta som skolbibliotekarie på Nosabyskolan och Kulltorpskolan som tillhör skolområde Östra i Kristianstad. Nosabyskolan har två profiler, Teknik och entreprenörskap i årskurs 7-9 och Bild och form i årskurs 4-9. De övriga klasserna finns i årskurs 7-9. Kulltorpskolan är en F-6 skola. Både Nosaby- och Kulltorpskolan har moderna lokaler som är väl anpassade till dagens undervisning.

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. Du genomför handledning och utbildning i informationssökning och mediabevakning. Du ansvarar också för inköp av litteratur. Tillsammans med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen och deltar i skolans pedagogiska arbetssätt. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekscentral och folkbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Givetvis har du förmåga att leda elevens val i åk 1-6 inom dina kompetensområden liksom kunna planera och leda boksamtal och källkritik för elever i åk 1-6. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-16 år. Har du kunskap om hemsideproduktion är det meriterande.

Som skolbibliotekarie behöver du dessutom ha goda IT-kunskaper och det är en fördel om du har kunskaper om hemsidesproduktion. Du har intresse för pedagogiskt arbete och att samarbeta med pedagoger med detta utifrån din kompetens och även utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal. Du är en person med god samarbetsförmåga och är initiativrik, flexibel men också utvecklingsinriktad och förändringsbenägen.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-229
Kontaktperson Filip Strandqvist
Rektor
0733-13 62 96
Facklig företrädare Gitte Larsson
Lärarförbundet
0708-47 79 04
Facklig företrädare Jessica Krohn
DIK
044-13 65 42 jessica.krohn@utb.kristianstad.se
Facklig företrädare Pernilla Östenberg
Lärarförbundet
044-13 60 35
Sista ansökningsdag 2021-06-23