Stödpedagog till Gränsgatan Socialpsykiatri

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill arbeta som stödpedagog inom socialpsykiatri. Gränsgatan är ett LSS boende med 7 kunder med olika behov av stöd utifrån sitt psykiatriska funktionsnedsättningar.

Du arbetar tillsammans med kollegor inom båda insatserna vilket innebär att du arbetar oregelbundna tider och helg.

Stödpedagog inom Socialpsykiatri är ett utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i grupp, flexibel, öppen för förändring och utveckling, med positivt engagemang att arbeta med människor. Vi kan erbjuda ett viktigt och utvecklande arbete som innebär att stötta våra kunder i att leva ett liv som de önskar.
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog handleder och implementerar du pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Det inkluderar att ta fram pedagogiskt material till medarbetare och du ansvarar för att det pedagogiska arbetet utvecklas i nära samarbete med enhetschef. Ur ett kundperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. I det kundnära arbetet stödjer du arbetsgruppen till ett utvecklande arbetssätt.

Du handleder kollegor i att skriva och uppdatera genomförandeplaner. I arbetat ingår att du uppdaterar dig kontinuerligt kring pedagogisk, evidensbaserad kunskap samt informerar och handleder arbetsgruppen kring detta. Vidare arbetar du med olika typer av alternativ och kompletterande
kommunikation (AKK) som ska implementeras i det individuella arbetet kring kunden. Att söka, sortera, inhämta och sprida fakta, information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet ingår också.

Liksom övriga medarbetare medverkar du i de dagliga arbetsuppgifterna på gruppbostaden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning.

Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar. Eftersom arbetet innebär kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift, har datorvana och kunskap i Officepaketet. Det är en fördel om du har erfarenhet av av social dokumentation.
Vidare ska du ha goda kunskaper och erfarenhet av både intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (Autismspektrum/ADHD) samt erfarenhet av tydliggörande pedagogik/TEACCH och lågaffektivt bemötande. Har du erfarenhet av andra metoder/modeller (Kommunikationshjälpmedel ,AKK, Samtalsmatta, Snoezelen) riktade mot målgruppen är det meriterande.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande med en förmåga att samarbeta i en mindre grupp. Du är öppen för utveckling och förändring och har ett positivt engagemang för att arbeta med människor. Ett professionellt bemötande är för dig självklart och du har förmåga att motivera och entusiasmera din omgivning.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-50
Kontaktperson Carina Persson
Enhetschef
0738-53 20 57
Facklig företrädare Kommunal
044-13 4 78
Sista ansökningsdag 2021-06-30