Kurator med samordningsfunktion

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en samordnande kurator till Resursskolan!
Förutom att dina arbetsuppgifter som kurator kommer du att ha en samordningsfunktion som motsvarar ca 10% av din tjänst för att kunna utveckla likvärdigheten och bistå med samordning och professionsutveckling för gruppen kuratorer.

Vår verksamhet vänder sig till barn och elever som är i behov av särskilt stöd inom NPF. Vi arbetar på uppdrag från kommunens skolområdena, vilket är väldigt intressant och utvecklande då vi dagligen möter en mångfald av olika behov och special pedagogiska utmaningar. Tillsammans och som en del av Utvecklingsavdelningen strävar vi efter en god utveckling i ack så viktigt arbete med elever som är i behov av särskilt stöd.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Förutom att dina arbetsuppgifter som kurator kommer du att ha en samordningsfunktion som motsvarar ca 10% av din tjänst för att kunna utveckla likvärdigheten och bistå med samordning och professionsutveckling för gruppen kuratorer.

Du kommer att arbeta med skolkurativa arbetsuppgifter så som;
• Att tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den
övergripande planeringen av elevhälsans arbete.
• Att genomföra samtal, såsom stöd-,motivations-och krissamtal liksom rådgivande och
utredande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.
• Att på rektors uppdrag utreda och bedöma den sociala och psykosociala situationen för
enskilda elever, bland annat som underlag inför beslut om särskilt stöd och vid upprättande av åtgärdsprogram.
• Att ge handledning och konsultation till skolans övriga personal.
• Att bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation,
lärande och utveckling.
• Att bidra med kunskaper om samhällets stödsystem.
• Att delta i arbetet med skolans strukturer och organisation när det gäller värdegrund och likabehandling.
• Att ta till vara kunskap om elevernas generella psykosociala hälsa och sociala situation i
elevhälsans övriga arbete.

Du som kurator liksom övriga funktioner inom elevhälsan samverkar med skolans
pedagogiska personal i arbetsmiljöfrågor samt i det övergripande hälsofrämjande och förebyggande arbetet. I rollen bistår du skolledningen i frågor som har betydelse för elevernas lärande och utveckling. Som kurator hos oss kan du jobba med psykosocialt arbete på tre nivåer; individ, grupp- och organisation.

Kvalifikationer

Du som söker dig som har socionomexamen och vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet som skolkurator eller socialsekreterare inom socialtjänst. Har du utbildning i ART och/eller DISA är det meriterande. Samarbetsförmåga är en ett krav liksom att du kan ta ansvar och arbeta självständigt.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-07-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-222
Kontaktperson Monika Åängasköld
Enhetschef
044-13 48 30
Sista ansökningsdag 2021-07-31