Parkeringsvakt

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi på anläggningsavdelningens specialistenhet trafik välkomnar dig till Rådhuset i Kristianstad, där vår arbetsplats befinner sig. Vårt öppna kontorslandskap bjuder in till samarbete mellan specialister, trafikingenjörer och administratörer. I denna projektorienterade miljö skapar vi förutsättningar för kommande generationers Kristianstad.
Som Parkeringsvakt är du en viktig del i myndighetsutövningen på förvaltningen. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som parkeringsvakt innebär att du arbetar med trafiksäkerhet och framkomlighet genom att övervaka parkerade fordon. Arbetsuppgifterna består av parkeringsövervakning på både gatumark och tomtmark. Arbetet utförs i huvudsak dagtid vardag samt enligt schema på lördagar. Vid speciella tillfällen utförs övervakning även kvällstid.
I ditt arbete möter du många människor och information till dem är en viktig del i ditt dagliga arbetet. Därför är förmågan att kommunicera och ge bra information viktiga egenskaper för en parkeringsvakt. Som parkeringsvakt går du mycket och det kan bli många kilometer per arbetspass. Det här är ett arbete för dig som trivs med att vistas mycket utomhus och som gillar att röra på dig.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med trafikenhetens trafikingenjörer och administratörer. I tjänsten kan det även komma att ingå hantering av fordonsflytt samt back-up vid tömning av parkeringsautomater.

Kvalifikationer

Vi vill att du har gymnasieexamen. Har du erfarenhet från kommunal parkeringsövervakning på allmän platsmark samt utbildning enligt rikspolisstyrelsen Rpsfs 2002:1 fap,759-1 är det meriterande liksom tidigare arbetslivserfarenhet som parkeringsvakt. Du har datorvana, grundläggande kunskaper i Officepaketet och behärskar det svenska språket i tal och skrift. Det är meriterande om du även kan kommunicera på tyska, danska och engelska.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, du trivs med att arbeta i grupp men kan också arbeta självständigt. I din roll som parkeringsvakt är din personlighet viktig. Du är serviceinriktad och har förmåga att möta människor på ett professionellt sätt. Vidare har du en hög grad av säkerhetstänk och förmåga att behålla lugnet och hantera pressade situationer som man som p-vakt kan stöta på. Du kan kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt och även anpassa ditt arbetssätt till olika situationer när de uppstår.

Eftersom en stor del av ditt arbete sker utomhus krävs det god fysik, du har förmåga att gå långa sträckor och kan klara av tunga lyft. Tjänsten kräver B-körkort för manuell växellåda för att du ska kunna ta dig mellan olika platser i Kristianstads kommun.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-27

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-26
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Jens Svensson
Kommunal
0733-17 19 26
Sista ansökningsdag 2021-06-27