Projektingenjör, Tekniska förvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

På Tekniska förvaltningen/Anläggning ansvarar vi för att utveckla, underhålla och sköta kommunens infrastruktur i form av, grönytor, gator, torg, trafik, natur, skyddsvallar samt VA-ledningsnätet. Vi söker nu dig som vill arbeta som projektingenjör på vår avdelning och leda och driva projekt mot uppsatta mål Tid Kostnad Kvalité. Vill du vara med?

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör på Tekniska förvaltningen, avdelning Anläggning har du ansvar för att tillsammans med projektledaren säkerställa att bygg- och anläggningsprojekt leds med fokus på tid, kostnad och innehåll.

Förekommande projekt omfattar områden inom gator och vägar, vatten och avlopp, parker, lekplatser med mera. Rollen spänner över ett brett kompetensområde och du är delaktig i flertal projekt parallellt.

Du som projektingenjör agerar och arbetar som stöd till projektledarna. Du deltar i verksamhetens olika projekt och har ett samordningsansvar för de olika teknikområdena i projekteringsskedena. Då du som projektingenjör besitter teknisk kompetens bistår du projektledaren med beslutsunderlag i projekten. I arbetsuppgifterna ingår att omvandla förstudier och utredningar till granskningshandling och vidare till bygghandling utifrån ställda krav i beställningen och utifrån projektmålet. En annan arbetsuppgift är att säkerställa att alla nödvändiga tillstånd i projektet är sökta samt i förekommande fall på projektledarens uppdrag söka erforderliga tillstånd.

I mån av tid agera som stöd till projektledarna i form av byggledare i utförandefasen samt kunna agera som självständig projektledare i mindre projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Högskoleutbildning minst 180hp (120hp) med teknisk inriktning, annan utbildning eller längre erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom infrastruktur som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har 1-2 års erfarenhet av projektarbete inom anläggningssektorn. Vi ser även gärna att du har teknisk yrkeskunskap till exempel som anläggare. Erfarenhet av LOU inom anläggningsprojekt samt erfarenhet av entreprenadjuridik, AB, ABT, ABK och Teknisk beskrivning anses meriterande. Goda kunskaper i office-paketet är ett krav. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut. Du har även en god initiativförmåga. Förmåga att tillämpa specialiserad och detaljerad expertkunskap samt förmågan att förmedla denna till andra på ett pedagogiskt sätt. Du visar förståelse för och drar nytta av organisationens olika expertområden.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-27

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-22
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
0728-85 77 89
Facklig företrädare Johan Isberg
SACO
044-13 62 36
Sista ansökningsdag 2021-06-27