Barnskötarbiträde, bemanningsenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Bemanningsenhetens uppdrag är att med kort varsel boka in vikarier när någon i den ordinarie personalen är frånvarande eller man behöver extra personal. Vi hjälper förskolor, fritidshem och skolor med olika typer av uppdrag och anställer därför personer med olika kompetenser.

Som barnskötarbiträde inom bemanningsenheten har du en unik möjlighet att skaffa dig en bred erfarenhet inom yrket. Du arbetar i alla kommunala förskolor för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du kommer att ha ett intressant, roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare.

Du kommer att bli visstidsanställd intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande. Bokningar kommer att kunna ske från en dag upp till sex månader, vid olika tillfällen.

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötarbiträde deltar du i de aktiviteter som ingår i förskolans verksamhet. Din uppgift som barnskötarbiträde är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Förskolläraren har det pedagogiska ansvaret och som barnskötarbiträde bidrar du till att tillsammans med kollegorna på förskolan skapa en trygg, rolig och lärorik dag för barnen i förskolan.

Du har kontakt med vårdnadshavare genom den dagliga kontakten när barnen lämnas och hämtas och det är viktigt att du är positiv och inlyssnande i kontakten med såväl kollegor som vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon av följande utbildningar:

• Studiebevis genom minst 1300 poäng godkända betyg från barn- och fritidsprogrammets inriktning pedagogiskt arbete samt godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk 1 och 2 (200p). Totalt 1500 godkända poäng.

• Vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete. Det innebär 900 p i pedagogiska ämnen samt svenska eller svenska som andraspråk 1. Totalt 1000 godkända poäng.

• Gymnasieexamen från nationellt program. Krav är också godkänt betyg i Svenska/Svenska som andraspråk 1 (100p) och 2 (100p). Detta gäller också Barn- och fritidsprogrammet med annan inriktning än Pedagogiskt arbete. Totalt minst 2250 godkända p.

Det är en fördel om du har dokumenterad erfarenhet av arbete i barngrupp inom förskolan eller har annan erfarenhet från liknade arbetsuppgifter alternativt annan arbetslivserfarenhet. Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil för att kunna ta dig till våra skolor runt om i kommunen.

Du behöver förmåga att stimulera barnen i deras utveckling. I rollen som barnskötarbiträde behöver du empatisk förmåga men också god samarbets- och kommunikationsförmåga.


När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

För att vi ska kunna ta ställning till den ansökan ska du bifoga gymnasieexamen eller likvärdigt utbildningsbevis/intyg.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-27

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal sökande 10
Tillträde Anställning sker löpande.
Löneform Timlön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-151
Kontaktperson Carl-Johan Hilmstrand
Arbetsledare
carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
kristianstad.skane@kommunal.se
Sista ansökningsdag 2021-06-27