Fysioterapeut

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker fysioterapeut till Rehabenheten! Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vill du vara med och utveckla framtidens rehabilitering i hemmiljö?
Vi söker en fysioterapeut som vill ingå i ett av Rehabenhetens team, som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Teamen består av arbetsterapeut, fysioterapeut och rehab undersköterskor i nära samarbete med övriga professioner runt patienten.
Vi söker dig som är villig att lära nytt och öppen att finna nya lösningar, samarbetsvilja är centralt och givetvis, ett starkt engagemang för patienten. Arbetet är omväxlande med dagligen nya frågor att sätta sig in i finna lösningar på tillsammans.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut ansvarar du för rehabilitering och habilitering i hemmiljö samt hjälpmedelsförskrivning utifrån det kommunala ansvarsområdet. Du arbetar evidensbaserat och följer fysioterapiprocessen utifrån din kunskap kring beprövad erfarenhet. Förutom hemrehabilitering/habilitering ansvarar du även för handledning av omvårdnadspersonal i rehabiliterande arbetssätt.
Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi värdesätter god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna vill vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse, vilket innebär att du har god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Du har förmåga att kunna samarbeta med olika professioner, arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Helhetssyn och ett rehabiliterande/habiliterande synsätt är viktigt.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-06-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-43
Kontaktperson Pillan Lindbergh,
Enhetschef Rehabenheten
044-13 23 52
Kontaktperson Linda Nilosjö
Enhetschef
044-13 20 25
Facklig företrädare Viktoria Bergkvist
Fysioterapeuterna
0728-85 83 90
Sista ansökningsdag 2021-06-30