Handledare, Christian 4:s gymnasium

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en ny handledare till vår praktikdel. Vi söker dig som har lätt för att få kontakt med ungdomar, har eller kan utveckla ett brett kontaktnät samt har förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter.

IM-verksamheten på Christian 4:s gymnasium är en verksamhet som riktar sig till elever som inte går den rakaste vägen genom skolan. Vi har ett nära samarbete med Kommunalt aktivitetsansvar då våra elever till största del inte kan söka till våra program utan verksamheterna är en åtgärd via Kommunalt aktivitetsansvar. Vi är totalt 25 medarbetare med olika professioner som har som mål att få elever att få en bra framtid.

Låter detta som ett jobb för dig? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att kartlägga och stödja ungdomar till arbete eller studier. I ditt uppdrag ingår att ansvara för IM-verksamheternas praktikdel. Vilket innebär ett mentorskap för elever ute på praktik men även kontakt med handledare och uppföljning av praktikplatser ingår.

Du har ett nära samarbete med Kommunalt aktivitetsansvar och Christian 4:s övriga IM-verksamheter. Arbetet kräver ett gott samarbete med näringslivet och olika företagskontakter då matchning mot praktikplaceringar är en del av huvuduppdraget.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning om minst 180 p med inriktning psykologi, utbildning eller beteendevetenskap. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med ungdomar. Du behöver också ha erfarenhet av handledning och coaching av elever. Vi vill att du har annan arbetslivserfarenhet liksom erfarenhet att arbeta med elever i behov av extra stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Har du redan upparbetade kontakter med företagare och näringsliv är det en fördel. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i vår kommun.

För att lyckas i rollen som handledare behöver du vara empatisk och lyhörd för elevens behov men även god pedagogisk förmåga. Vi vill att du har förmåga att entusiasmera och motivera våra elever. Du är ansvarsfull och har lätt för att skapa kontakter och arbeta med nätverk genom din samarbets- och kommunikationsförmåga.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-05-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde är 2021-08-12.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-122
Kontaktperson Annika Löfgren
Rektor
044135270
Facklig företrädare Kerstin Gustafsson
Kommunal
044-136070
Facklig företrädare Carola Andersson
Kommunal
0733-139624
Sista ansökningsdag 2021-05-18