Socialsekreterare, Vuxenvården

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en verksamhet som skapar förutsättningar och gör skillnad i vardagen för dem vi möter? Då är kanske denna tjänst för dig! Tjänsten är ett vikariat då en av våra medarbetare ska vara tjänstledig under ett år.

Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare inom Vuxenvården för att hjälpa och följa vår målgrupp mot sina önskade förändringar i livet.
Vi har en väl utbyggd öppenvård med boende, socialt stöd, arbetsträning, dagverksamhet, samtalsstöd med både lösningsfokuserad och psykodynamisk inriktning samt tolvstegsbehandling i öppenvård.
Du kommer att ingå i en grupp med sju socialsekreterare och ha ett nära samarbete med behandlingsassistenter och övrig personal i verksamheten. Du erbjuds ett stimulerande arbete med trevliga arbetskamrater i en enhet som har goda resurser samt tillgång till extern handledning med kognitiv inriktning.

Arbetsuppgifter

På Vuxenvården ansvarar du för utredningar jml SoL och LVM och är den som ansvarar för bedömning, planering och uppföljning av klientarbetet under hela behandlingsprocessen. Vår målgrupp är personer med missbruk ofta i kombination med psykisk ohälsa. En viktig del i arbetet är dokumentation men också samarbete med kollegor inom den egna förvaltningen och andra myndigheter.

Kvalifikationer

För att arbeta som socialsekreterare behöver du vara trygg i dig själv samt vara bra på att sätta gränser, både gentemot klienter och i arbetet som helhet. Önskvärt även med viss vana att arbeta självständigt. Naturligtvis ska du vara intresserad av målgruppen och ha en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Då arbetsuppgifterna kan växla snabbt behöver du vara stresstålig och ha förmåga att hantera flera processer samtidigt.

Du som söker har socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänst i allmänhet och arbete med missbruk i synnerhet. Erfarenhet av arbete med människor med psykiska funktionshinder är också meriterande, då vår målgrupp ofta har en samsjuklighet. Det är också viktigt att ha arbetat med dokumentationsprogram. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-05-16

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 21-08-23 eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-32
Kontaktperson Christina Svensson
Enhetschef
044-13 49 20
Kontaktperson Peter Sonnsjö
Verksamhetschef
044-13 49 19
Facklig företrädare Urban Kärsbo
Vision
044-13 49 49
Facklig företrädare Jennie Salmén
Akademikerförbundet SSR
0738-53 21 58
Sista ansökningsdag 2021-05-16