Tekniker, Hjälpmedelscentrum

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne (HÖS) sköter hjälpmedelsförsörjningen för kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad, Östra Göinge. Vi är en växande verksamhet i ständig utveckling.
Vårt arbete och värdegrund baseras på ett professionellt bemötande med god service och ständiga förbättringar. Våra ledstjärnor är respekt, kommunikation och yrkesskicklighet.

Nu söker vi två vikarier för sommaren som tekniker med inriktning på hemtransport till Hjälpmedelscentrum Östra Skåne.
Flera av våra nuvarande medarbetare har börjat hos oss som vikarier.

Arbetsuppgifter

Som tekniker på Hjälpmedelscentrum arbetar du med transport, service och reparationer av medicintekniska hjälpmedel. Vi arbetar i egna lokaler och ute hos kunderna, både i boenden och hemma hos användarna.

Tjänsten innebär transport, reparation, montering, rekonditionering av hjälpmedel. Transporten görs i 3.5 tons lastbilar som får framföras med B-kort. Kontakt och telefonkontakt med förskrivare och användare förekommer liksom lagerarbete, tunga lyft kan förekomma.

Varje eftermiddag planeras nästa dags jobb. Det är generellt att vi kör ut i östra Skåne och installerar vårdsängar. Oftast kan vi rulla in dem i bostaden men ibland behöver vi dela dem i två eller tre delar och bära in/upp dem (då förekommer det tunga lyft på upp till 40 kg, men vi är då alltid två). På vägen tillbaka hämtar vi vårdsängar och andra hjälpmedel, som vi antingen kör till ett kommunförråd eller tillbaka till våra lokaler där de rekonditioneras för att kunna recirkulera.

Det förekommer även att vi stannar till för att göra reparationer på vägen eller att vi bistår vår godstransport med en leverans till ett kommunförråd. Samt att en del av tiden är arbete med att rekonditionera hjälpmedel i våra lokaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan utbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har grundläggande datorkunskaper och att du kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

I ditt arbete är du självgående och kan strukturera dina uppgifter på ett effektivt sätt.
Som person är du lugn och stabil i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Vi möter människor som befinner sig i känslomässigt svåra situationer som kräver att du är bra på att läsa av situationen och anpassa dig efter den. Du bemöter andra på ett serviceinriktat och tillmötesgående sätt.

Du är en flexibel person som snabbt kan ställa om inför nya förutsättningar och du ser möjligheter i förändringar. Du skall förstå flödet som finns på arbetet och att leverera med hög kvalitet är en självklarhet. Då det förekommer tunga lyft och fysisk aktivitet är det bra med en god fysisk förmåga.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-05-16

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-28
Allmän visstidsanställning 2021-06-26--2021-08-15
Löneform Timlön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-39
Kontaktperson Marcus Rydlund
Enhetschef
044134261 marcus.rydlund@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2021-05-16