Specialistundersköterska till Hjärtebacken 2

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi specialistundersköterska för omstart av en nygammal enhet. Vi söker dig som vill vara med att starta om och utveckla vår verksamhet framåt. Som specialistundersköterska i vår organisation får du möjlighet att nyttja din specialistkompetens inom demens för att skapa värde för våra kunder och bidra till verksamhetens utveckling.
I ditt uppdrag kommer du genom utbildning, handledning och kompetensutveckling av kollegor att arbeta för att skapa en trygg, säker och meningsfull tillvaro för personer som drabbats av demenssjukdom.

Arbetsuppgifter

Förutom det ordinarie undersköterkeuppdraget ingår i din roll som specialistundersköterska att handleda och vägleda dina kollegor i omvårdnadssituationer, bemötande och förhållningssätt utifrån personcentrerad vård och omsorg kring personer som drabbats av demenssjukdom.
Du kommer att medverka i utvecklings- och kvalitetsarbete både på enhetsnivå och mer övergripande inom området demens och ge kollegorna stöd genom verktyg att bemöta personer som drabbats av demenssjukdom.
Relation/kommunikation, symtomkontroll, teamsamverkan om anhörigstöd är centrala grepp för att utveckla samarbetet med HSV-organisationen och stärka kompetensen kring kunden.
I arbetet ingår att du kontinuerligt uppdaterar dig kring pedagogik och evidensbaserad kunskap. I ditt uppdrag ingår även att vid behov ge stöd och handledning till kollegor på annan enhet.

Kvalifikationer

Du som söker är undersköterska med specialistinriktning demens. Arbetet kräver att du har tidigare erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom. Har du erfarenhet av handledning och utbildning är det meriterande.
Eftersom kommunikation och dokumentation är viktiga delar i arbetet krävs att du har vana av arbete i IT-baserade system och att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.
Uppdraget kräver att du är pedagogisk, har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa förtroende och goda relationer. Du är social och serviceinriktad, stresstålig och flexibel.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-04-28

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-35
Kontaktperson Charlotte Karlsson
Enhetschef
044-134850 charlotte.karlsson@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2021-04-28