Valhandläggare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker valhandläggare inför valet 2022 i Kristianstads kommun.

På kansliavdelningen finner du kommunkansli, kommunarkiv, juridik, medborgarcenter och överförmyndaren. Vi är idag 38 medarbetare och vår arbetsplats är Rådhus Skåne och Östra kommunhuset i Kristianstad.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som valhandläggare i Kristianstads kommun arbetar du tillsammans med valsamordnaren samt övriga medarbetare med att planera, förbereda, genomföra samt utvärdera det allmänna valet 2022.

Du handlägger och administrerar frågor kring valet samt i det praktiska arbetet och du måste kunna hugga i där det behövs. Ditt arbete innebär bland annat att informera, rekrytera och utbilda röstmottagare, ansvara för att administrera kommunens valsystem Kaskelot, planera och genomföra det praktiska arbetet inför och under valdagen med mera.

Din arbetstid är i normalfallet dagtid men kvälls- samt helgarbete kommer att förekomma i samband med utbildningar samt valdagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom lämpligt område så som offentlig förvaltning, statsvetenskap eller annan inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha praktisk erfarenhet av att arbeta med val, erfarenhet från administrativt arbete, service samt erfarenhet från kommunal förvaltning.

Eftersom kommunikation och dokumentation är en stor del av ditt arbete behöver du goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och det är meriterande om du kan något ytterligare språk. Du hanterar Officeprogrammet i ditt dagliga arbete och vi ser gärna att du erfarenhet av att ha arbetat i valsystemet Kaskelot och Evolution.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, kommunikativ och serviceinriktad. Du kan hantera att ha flera parallella processer igång och har en hög stresstålighet då arbetet stundtals kan ha högt tempo. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor. Från den 1 januari 2021 finns också all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-04-18

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under perioden 2021-10-01--2022-10-31.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2021-22
Kontaktperson Marie Appelqvist
Verksamhetschef
044-135115 marie.appelqvist@kristianstad.se
Kontaktperson Maria Permarker
Kommunjurist
044-13 56 10 maria.permarker@kristianstad.se
Facklig företrädare Alexandra Wideheim
Facklig representant DIK
044-132908 alexandra.wideheim@kristianstad.se
Facklig företrädare Marie Thiman
Facklig representant Vision
044-135168 marie.thiman@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-04-18