Exploateringsingenjör inom Mark- och exploateringsenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Exploateringsingenjören har en viktig roll bland annat för att vara delaktig i framtagandet samt genomförandet av detaljplaner och vara ett stöd för övriga kommunala förvaltningar i markförhandlingar och förrättningsärenden.

Mark- och exploateringsenheten arbetar med utvecklingsprojekt för ett hållbart samhällsbyggande i Kristianstad kommun. Som företrädare för kommunen i egenskap av fastighetsägare ska enheten strategiskt utveckla och optimera det kommunala markinnehavet.

Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Uppdraget som exploateringsingenjör innebär ett omväxlande och utmanande arbete med hela bredden av exploateringsfrågor, både i större och mindre projekt. Som exploateringsingenjör kommer du att projektleda kommunens stadsbyggnadsprojekt från tidigt skede till genomförande. Detta innebär ansvar för förhandlingar, avtal, kalkyler, ekonomisk uppföljning och genomförande av exploateringsprojekt, allt från förstudier via detaljplaner fram till markförsäljning och beställning av utbyggnad av detaljplanen.

Du arbetar mycket i projekt men utför ditt arbete självständigt. I arbetet kommer du att ha kontinuerliga kontakter med våra kunder - privatpersoner, företag och myndigheter och med den politiska organisationen. Samarbete med andra delar inom kommunen är en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad, väg- och vatten eller har annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du goda kunskaper i svenska. Du som söker till oss behöver ha B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i vår kommun vid behov.

Vi ser att eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga samtidigt som du ska klara av att arbeta självständigt och strukturerat. Du behöver även ha en analytisk förmåga och kunna lösa komplexa problemställningar.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor. Från den 1 januari 2021 finns också all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-04-19

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2021-19
Kontaktperson Fredrik Ek
mark- och exploateringschef
044-13 27 07
Facklig företrädare Marie Thiman
TCO
044-13 51 68
Facklig företrädare Alexandra Wideheim
SACO
044-13 29 08
Sista ansökningsdag 2021-04-19