Enhetschef, vård- och omsorgsboende, semestervikariat

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi har en samlad organisation för vård- och omsorgsboenden med fokus att stödja våra äldre till en meningsfull tillvaro hela livet ut! Vill du vara med oss på resan?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ständig utveckling och har sedan en tid tillbaka en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Chef och ledarförsörjningsfrågor står högt upp på agendan i förvaltningens utvecklingsplan och vi jobbar därför ständigt med att förfina ledarprofilen. Vi har de senaste åren utvecklat och implementerat resurschefer i syfte att bland annat kunna ge strategiskt chefsstöd och mentorskap.

För att minska sårbarheten i vård- och omsorgsboenden över sommaren söker vi nu semestervikarie med begränsat ansvarsområde. Som vikarierande enhetschef under sommaren har du ansvar för det dagliga operativa arbetet i enheten, med begränsat ansvar för ekonomi och personal- och arbetsmiljö.

Sannolikt är du i början av din karriär som chef, du brinner för ledarskapsfrågor och ser ett semestervikariat som en bra start och erfarenhet för din fortsatta utveckling.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal- och budgetansvar.

Arbetsuppgifter

Du leder och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Som stöd i ditt arbete har du chefskollegor samt stödfunktioner i form av HR, ekonomi samt kvalitetsutvecklare. Till din hjälp finns också en central schemasupport och bemanningsenhet. Det finns också en planeringsenhet med funktioner som MAS, MAR samt kompetens inom digital utveckling.

Det huvudsakliga fokusområdet under sommaren förutom kundperspektivet är medarbetarnas arbetsmiljö där bemanningsfrågan är central. Men också att coacha dina medarbetare mot uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Har du erfarenhet från politiskt styrd organisation är det meriterande.
Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person är du prestigelös och utvecklingsinriktad. Du lyssnar, involverar och får människor med dig, coachar genom att motivera och stödja. Vidare kan du prioritera, planera och fatta beslut.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2021-05-31

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-05-31

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Vikariat under sommaren, juni-augusti.
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse Löpande urval
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-20
Kontaktperson Ulrika Olsson
Verksamhetschef
044-13 58 80
Facklig företrädare Silvia Nichifor
Vision
044-13 66 94
Facklig företrädare Maria Nordgren
Kommunal
044- 13 45 73
Sista ansökningsdag 2021-05-31