Projektledare Tekniska Förvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Rådhus Skåne kommer att vara din arbetsplats i direkt närhet till bussar och tåg. Vårt öppna kontorslandskap bjuder in till samarbete mellan projektledare, projektörer och specialister. I denna projektorienterade miljö skapar vi förutsättningar för kommande generationers Kristianstad. Vi tar
spetsen i de stora infrastrukturprojekten.

På Tekniska förvaltningen/Anläggning ansvarar vi för att utveckla, underhålla och sköta kommunens infrastruktur i form av, grönytor, gator, torg, trafik, natur, skyddsvallar samt VA-ledningsnätet. Vi söker nu dig som vill arbeta som projektledare på vår avdelning och leda och driva projekt mot uppsatta mål Tid – Kostnad – Kvalité. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Tekniska förvaltningen/Anläggning leder du på uppdrag bygg- och anläggningsprojekt till fastställd tid, kostnad och innehåll. Förekommande projekt omfattar områden inom gator och vägar, vatten och avlopp, parker, lekplatser med mera. Rollen spänner över ett brett kompetensområde och du driver ett flertal projekt parallellt.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat delaktighet i förstudier, projektplanering, upprätta tidplaner, kalkyler, framtagande av kravspecifikationer för upphandlingar, ÄTA-hantering, projektering, framdrift av projektens genomförande, besiktning och ekonomisk uppföljning. Att bedöma risker och att presentera/rapportera projektets framåtskridande är en viktig del i arbetet. Projektgrupperna kan bestå av exempelvis projektörer, specialister, arbetsledare med flera.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, men även annan utbildning eller med längre erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom infrastruktur som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du projektledarutbildning är det meriterande. Vidare har du minst fyra (4) års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning som projektledare, projektingenjör eller motsvarande.

Arbetet kräver erfarenhet av entreprenadjuridik såsom AB, ABT, ABK och AMA. Du kan hantera Officepaketet och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av LOU är meriterande liksom kunskaper i Microsoft Projekt. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

För att trivas i rollen behöver du ha förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut och ha en god initiativförmåga. Du skapar och bibehåller goda relationer, både intern och externt och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Vidare har du förmågan att planera och organisera ditt arbete, har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-21

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-6
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
0728-85 77 89
Facklig företrädare Johan Isberg
SACO
044-13 62 36
Sista ansökningsdag 2021-03-21