Socialsekreterare, Barn och ungdomsverksamheten, Mottagningsteam

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsverksamheten bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att kunna erbjuda en socialtjänst med god kvalité för våra medborgare. Verksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden och förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun.

Barn och ungdomsverksamheten består av sex enheter:
• Enheten för förebyggande arbete
• Utredningsenhet 1 (Mottagningsteam och Utredningsteam 1)
• Utredningsenhet 2 (Utredningsteam 2 och Utredningsteam 3)
• Öppenvårdsenheten
• HVB enheten
• Uppdragsenheten

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i mottagningsteamet tar du emot och handlägger orosanmälningar gällande barn och unga som misstänks fara illa. Mottagningsteamet är en akut verksamhet och som handläggare kan du också behöva agera i akuta situationer exempelvis genom att skyddsplacera barn och ungdomar.

För tjänsten ansvarar du, utifrån delegation, för rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Vidare krävs det att du har lätt för att samarbeta inom förvaltningen, men även med externa samarbetspartners som skola, sjukvård, polis m.fl.

Barn och ungdomsverksamheten i Kristianstad medger en stor möjlighet till personlig och professionell utveckling.

Är du intresserad av att vara en del av detta arbete är du välkommen att ansöka om den utannonserade tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se, ta ansvar och kunna hantera svåra akuta situationer. Vidare behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners.

Du som söker har socionom examen och erfarenhet av myndighetsutövande arbete inom socialtjänstens barn och ungdomsvård. Utbildning i BBIC och i Signs of safety är meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet har du god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av arbete enligt Signs of safety samt arbete i verksamhetssystemet Lifecare är meriterande. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och kommer att kalla intressanta sökande till intervju efter hand. Anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-09

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-14
Kontaktperson Veronica Svensson
Enhetschef
044-13 57 58
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Yvonne Axensköld
Akademikerförbundet SSR
044- 13 69 26
Sista ansökningsdag 2021-03-09