Rektor Hammars skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Skolområde östra har upptagningsområde från centrala Kristianstad ut mot Fjälkinge, Rinkaby, Viby och Nosaby. Det är ett spännande skolområde som expanderar och det finns goda möjligheter till ett utvecklande arbete. Vi arbetar tillsammans i ett områdesövergripande team kollegor under ledning av skolchef.
Stadsdelen Hammar växer och vi i skolområde östra växlar upp för att möta behovet av platser för våra elever på Hammars skola. Anställningen är på Hammars skola F-6 som kommer att delas upp i två ansvarsområden med ett ansvar för årskurserna F-3 samt fritidshem och ett ansvar för årskurserna 4-6 samt fritidshem. Vilket uppdrag du kommer få beror på ditt intresse och din kompetens. Tillsammans med nuvarande rektorer på Hammar och Hammar grundsärskola arbetar du fram en ny organisation där fokus ligger på att leda Hammars skolas utveckling in i framtiden!
Låter detta som ett spännande och utvecklande uppdrag? Tveka inte att ansöka redan idag! Tillsammans i skolområde östra når vi oanade höjder!

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för 27 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Du kan sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Vidare har du väl vitsordad chefserfarenhet och vi ser gärna att du gått rektorsprogram och ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer.
Vi vill även att du har kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället. Om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation är det meriterande liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer.

Du är en person med förmåga att planera och prioritera. Att systematiskt reflektera, analysera och utvärdera är också egenskaper som vi efterfrågar. Naturligtvis hanterar du digitala verktyg utan svårigheter som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera samt rapportera.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-19
Kontaktperson Åsa Hallén Olofsson
Skolchef
0733-13 54 58
Facklig företrädare Birgitta Olsson
Lärarförbundet
044-13 48 88
Facklig företrädare Anja Nilsson
Lärarnas riksförbund
0760-25 26 91
Sista ansökningsdag 2021-03-07