Enhetschef till hälso- och sjukvårdsverksamheten, inriktning rehabenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Den kommunala hälso- och sjukvården i Kristianstad kommun har sikte på en hälso- och sjukvård i framkant. Hos oss innebär det en personcentrerad och sammanhållen vård och omsorg av hög kvalitet. Det uppnår vi genom fokus på hög kompetens hos våra chefer och medarbetare, digital utveckling samt systematiskt kvalitetsarbete.

Som enhetschef för rehabenheten ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med kollegor som ansvarar för sjuksköterskor, kortidsverksamhet, hemgångstöd, funktionsstöd och boende med särskild service.

Chefer och medarbetare arbetar aktivt tillsammans och utifrån evidens och omvärldsbevakning för att patienten på bästa sätt ska bli delaktig.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för en av våra två rehabenheter och ska tillsammans med ledningsgruppen för hälso- och sjukvården leda vår kommunala hälso- och sjukvård framåt i det utvecklingsarbete som är påbörjat.
Detta genom att arbeta fram och implementera nya arbetssätt som syftar till att stärka och utveckla patientens delaktighet. Du förväntas driva strategiskt utvecklingsarbete såväl som leda det dagliga operativa arbetet.

I uppdraget ingår personal- och budgetansvar för 25 medarbetare. I din personalgrupp ingår arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjukgymnaster och undersköterskor. Tillsammans förväntas ni utveckla rehabiliteringsarbetet i samma takt och på samma sätt som övriga hälso- och sjukvården.

Målgruppen i enheten är patienter som bor i olika boendeformer, såsom vård- och omsorgsboende, korttidsboende, demensboende samt ordinärt boende. Som enhetschef förväntas du skapa en verksamhet som håller en hög kvalitet med nöjda patienter samt har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och teambildning utifrån Kristianstad kommuns vision: Vi lyfter tillsammans! där externa aktörer utgör en del.

Som enhetschef är du underställd verksamhetschefen för hälso- och sjukvårdsverksamheten och ingår i dess ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt ledarskapsutbildning. Har du utbildning inom förändringsledning är det meriterande.

Du har erfarenhet som chef/ledare med goda kunskaper i gällande lagstiftning och erfarenhet av budgetansvar samt analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet inom kommunal rehabilitering, god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet är meriterande. Vi värdesätter erfarenhet av evidensbaserat utvecklings- och implementeringsarbete inom kommunal hälso- och sjukvård. B-körkort är ett krav.

Som person är du kommunikativ, utvecklings-, mål- och resultatinriktad. Du kan prioritera, planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov. Din förmåga att kunna samarbeta och ta ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv och din helhetssyn kommer väl till pass i arbetet liksom din förmåga att arbeta strategiskt med processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-18
Kontaktperson Anna-Karin Maletka
Verksamhetschef
044-136255
Facklig företrädare Silvia Nichifor
Vision
044-13 66 94
Facklig företrädare Viktoria Bergqvist
Fysioterapeuterna
0728-85 78 00
Facklig företrädare Rebecca Augustsson
Sveriges Arbetsterapeuter
0724-67 83 15
Sista ansökningsdag 2021-03-03