Fältsekreterare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en arbetsgrupp som kan erbjuda dig utvecklande, stimulerande och intressanta arbetsuppgifter? Vi är 7 fältsekreterare, 1 behandlingsassistent och 1 teamledare som har lång erfarenhet inom socialt arbete. Vi söker dig med god samarbetsförmåga, som är flexibel, stresstålig och har ett gott bemötande.

Ungdomsservice är en del av Enheten för förebyggande arbete under Barn & Ungdom på Arbete och Välfärdsförvaltningen i Kristianstad kommun. Här arbetar vi med förebyggande och uppsökande fältarbete. Vidare erbjuder vi samtal och andra serviceinsatser såsom olika typer av gruppverksamhet. Som fältsekreterare har du mycket samarbete med andra aktörer såsom polis, skola, och fritidsgårdar. Du är också navet mellan det förebyggande arbetet och andra delar av socialtjänst såsom utredningsenheterna och våra öppenvårdsinsatser. Du ansvarar också för dina egna skolområde där du blir ett känt ansikte bland ungdomarna.

Som fältsekreterare på Ungdomsservice förväntas du också kunna handlägga förhandsbedömningar enligt Socialtjänstlagen (SoL) för ungdomar samt handlägga yttrande gällande unga lagöverträdare. Förmågan att omsätta teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper på fältet är en viktig del av rollen.

Vi fältsekreterare på EFFA har en stor arbetsglädje och ett starkt engagemang för vårt dagliga arbete.

Arbetsuppgifter

Som fältsekreterare ansvarar du för dina egna skolområden där du blir skolans naturliga kontakt med socialtjänsten. Du arbetar även förebyggande och uppsökande på de arenor ungdomar befinner sig. Vidare kan du arbeta med stödjande och coachande samtal till de ungdomar du kommer i kontakt med i det uppsökande arbetet. Gruppverksamhet med ungdomar förekommer i arbetet.

I rollen som fältsekreterare har du mycket samarbete med andra aktörer såsom polis, skola, bostadsbolag, ideella föreningar och fritidsgårdar. Du är också navet mellan det förebyggande arbetet och andra delar av socialtjänst såsom utredningsenheterna och våra öppenvårdsinsatser. Du ansvarar för dina egna skolområden där du blir ett känt ansikte bland ungdomarna. Du kommer också i ungdomsärenden att kunna vara socialtjänstens representant på polisförhör

Som fältsekreterare på Ungdomsservice förväntas du också kunna handlägga förhandsbedömningar enligt Socialtjänstlagen (SoL) för ungdomar samt handlägga yttrande gällande unga lagöverträdare. Förmågan att omsätta teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper på fältet är en viktig del av rollen.

Kvälls- och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete med ungdomar. Erfarenhet av socialt arbete, fältarbete och myndighetsutövning i arbete med barn och unga är meriterande liksom erfarenhet av socialt arbete med familjer och kulturkompetens. Har du erfarenhet av att tidigare arbetat med Signs Of Safety som arbetssätt är detta också meriterande.

Då dokumentation och kommunikation ingår i ditt arbete kan du uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare och att du hanterar Office-paketet. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande samt stresstålig. Vidare har du även god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv. Förmåga att arbeta självständigt och i grupp krävs i arbetet. Du behöver även ha en empatisk förmåga samt ha sociala egenskaper som gör det lätt för dig att prata och komma i kontakt med ungdomar


När du erbjudits anställning ska du som i ditt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2021-05-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-13
Kontaktperson Mathias Ivarsson
Enhetschef
0728-85 82 42
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Yvonne Axensköld
Akademikerförbundet SSR
044- 13 69 26
Sista ansökningsdag 2021-03-07