Familjebehandlare, Prisma

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Prisma är en arbetsplats med mycket erfarenhet och kunskap. Vi har tillsammans skapat en tydlig enhet med givna ramar. Dessa ramar skapar frihet och möjlighet att som familjebehandlare utvecklas i sitt arbete. Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra och tar ett stort gemensamt ansvar för arbetsmiljön. Vår vision är att ligga i framkant behandlingsmässigt.

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Vi utgår ifrån evidensbaserade metoder. Arbetet utförs genom kvalificerade familje-samtal i olika konstellationer samt olika familjearbeten. Detta sker i Prismas lokaler eller i familjernas hem eller annan plats, även oregelbunden arbetstid (kväll o helg) kan förekomma, utifrån specifika ärende .

Vårt arbete utgår alltid ifrån ett systemiskt perspektiv.
Du arbetar på uppdrag av verksamhetens socialsekreterare som har myndighetsansvaret. Arbetet förutsätter därför ett nära samarbete med dessa. Du kommer att vara delaktig i att ständigt utveckla nya metoder och arbetssätt i syfte att nå uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant. Du har flera års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, föräldrar och familjer. Vi ser gärna att du har utbildning i FFT, KIBB, MerteMeo samt steg 1 familjeterapi.

Familjebehandlingen har ett manualbaserat arbetssätt vilket kräver att du är duktig på att inom givna ramar använda egna resurser för bästa resultat. Vi vill att du har ett salutogent synsätt och en vilja till flexibla lösningar och att du utgår ifrån det system familjerna befinner sig i.
Att du har en öppenhet för förändring samt vilja att möta andras infallsvinklar med nyfikenhet och respekt ser vi som en självklarhet .

Vi lägger stor vikt vid att du kan arbeta självständigt men också samverka med andra, vara flexibel och strukturerad med kunskap/erfarenhet att driva förändringsprocesser i målformulerade behandlingsuppdrag, utifrån den upparbetade struktur som finns för att hålla den kvalité som förväntas i uppdragen.

Tjänsten kräver att du har B-körkort.


Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-11
Kontaktperson Åsa Olsson
Enhetschef
044132250
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Yvonne Axensköld
Akademikerförbundet SSR
044- 13 69 26
Sista ansökningsdag 2021-03-07