Stödassistent till gruppbostad, Munkeberg/Ringelund

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Munkeberg och Ringelund är två gruppbostäder inom LSS som ligger nära varandra i utkanten av Vä. Medelåldern är ganska hög men det finns även någon yngre kund. Autism är den mest förekommande funktionsnedsättningen på boendena men det förekommer även annan form av funktionsnedsättning samt demenssjukdom. Fysiska funktionsnedsättningar finns därtill, vilket gör att omvårdnadsbehovet generellt är ganska omfattande. Arbetet präglas av struktur, tydlighet och lågaffektivt bemötande. Delaktighet och självbestämmande är viktigt utifrån varje kunds förutsättningar

Jourtjänst på Munkeberg/Ringelund
Vi söker en medarbetare som i sitt schema arbetar sammanhängande turer med kväll och jour. På kvällen har man ett arbetspass tillsammans med övrig kvällspersonal. Inom jourtjänsten ingår aktivt arbete i början och slutet av arbetspasset. Däremellan har man jour och kan vila i gruppbostaden jourrum. Under jour-delen av arbetspasset ska man stötta upp vid behov av akuta insatser på Munkeberg och/eller på Ringelund. Gruppbostäderna ligger nära varandra men fordon finns och kan användas för transport dit. På natten arbetar även en vaken nattarbetare på varje gruppbostad.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegering av sjuksköterska
- övriga förekommande arbetsuppgifter på kvällen
- bistå med akuta insatser under jour-tid på natten
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt Vård- och omsorgsprogram eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning med inriktning funktionsnedsättning.
Erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar är ett krav. Kompetens samt erfarenhet av arbete inom autismområdet anses meriterande.

Arbetet kräver grundläggande kunskap i att använda datorer. Erfarenhet av arbete i journalsystem som LifeCare och Multi access/Time care planering är önskvärt. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätts att man behärskar svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som är socialt kompetent och har god samarbetsförmåga, är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har ett professionellt bemötande mot alla du möter i ditt arbete. Vidare har du förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundens behov. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-02-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde 2021-04-19 eller enligt överenskommelse baserat på att anställningsstoppet hävs.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-12
Kontaktperson Helen Hildinggren
Enhetschef
044-135351
Facklig företrädare Gull-Britt Petersson
Arbetsplatsombud
044-245972
Sista ansökningsdag 2021-02-26