Behandlingsassistent, Ungdomsbasen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

På Ungdomsbasen bedrivs stöd-, motivations- och utredningsarbete för ungdomar i åldern 16 - 25 år med missbruk, kriminalitet eller andra sociala problem utifrån individens behov. Arbetet omfattar såväl de ungdomar som är inskrivna i verksamhetens HVB, de som är aktuella som öppenvårdsinsatser och de som kommer i kontakt med verksamheten i form av rådgivning. Vi arbetar med att utifrån vårt uppdrag utveckla anhörig och familjeperspektivet. På Ungdomsbasen vidareutbildas personalen kontinuerligt och vi arbetar bland annat med evidensbaserade metoder.

Arbetsuppgifter

Att tillsammans med kollegorna på avdelningen möta de ungdomar som bor i vårt HVB, har insatser beviljade eller söker oss i rådgivningssyfte. Att verka som kontaktperson för en del av ungdomarna och i dessa fall hålla i inskrivningar, strukturerade samtal, sociala stödsamtal och behandlande samtal. I tjänsten ingår även att möta anhöriga till de ungdomar som vi är i kontakt med. I rollen som kontaktperson ingår att dagligen samverka med socialtjänstens handläggare, Region Skåne, skola och andra myndigheter.

I tjänsten ingår att vid behov kunna vara en del av vår sysselsättningsverksamhet och att i förekommande fall vara en del av vårt förebyggande arbete. I tjänsten ingår ansvar för att tillsammans med kollegorna sköta den dagliga ordningen på avdelningen som tillexempel framdukning av frukost och städning.

Deltagande i handledning och arbetsplatsträffar är obligatoriskt.

Kvalifikationer

Vi söker vi dig som är socionom, behandlingspedagog alternativt har beteendeskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av att arbeta med ungdomar och/eller missbruk. Givetvis kan du kommunicera på svenska i tal och skrift eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet. Arbetet kräver också att du har B-körkort.

Som person vill vi att du är lyssnande, ödmjuk och tydlig. Du ska kunna arbeta både självständigt som tillsammans med andra. För att hitta lösningar måste du vara kreativ och flexibel.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-02-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-9
Kontaktperson Mats Viking
Enhetschef
044-134944
Facklig företrädare Jennie Salmén
Akademikerförbundet SSR
0738-53 21 58
Sista ansökningsdag 2021-02-25