Lärare kombimodellen åk 4-6

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

En unik möjlighet för dig som vill kombinera studier med arbete som lärare!

Kristianstads kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Kristianstad och åtta andra samverkande kommuner, en arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en grundskola Kristianstad och får lön under studietiden. I Kristianstads kommun kallar vi det kombimodellen; läs mer på https://www.kristianstad.se/kombimodellen.

Grundlärarutbildningen har inriktning mot årskurs 4-6. Tre dagar i veckan arbetar du som lärare på ett schema som motsvarar 50 % arbete. Två dagar studerar du på högskolan. Efter fem års studier har du en mycket god arbetslivserfarenhet och behörighet att undervisa i ämnena svenska, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och teknik i årskurs 4-6.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i årskurs 4-6 och utifrån läroplanen skapar du en trygg och intresseväckande undervisning med kvalité. Undervisningen planerar, utvärderar och anpassar du utifrån elevernas nivå med deras bästa i fokus. Med ett gott ledarskap, engagemang och entusiasm stimulerar du eleverna till lärande och eget ansvar.

Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas grundad på ömsesidig respekt och samarbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i ditt arbete och barns lärande.

Via dialog skapar du relation till eleverna, vårdnadshavare, övriga samarbetspartners som karaktäriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva och höga förväntningar. Du leder, motiverar och inspirerar varje elev i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling.

Du har möjlighet att önska arbetsplats i din ansökan. Vi kan dock inte lova att vi kan tillgodose alla önskemål av arbetsplats, som är Väskolan och Fröknegårdskolan.

Villkor
Under studietiden kommer du att ha en anställning i Kristianstads kommun. Arbetet motsvarar 50% och studierna motsvarar 75% studietakt under 5 år. Anställningsavtalet kommer att förnyas årligen under förutsättning att du klarar ditt arbete och dina högskolestudier. Du anställs på ferieavtal som betyder att du har en del reglerad tid och en del förtroendearbetstid samt att du får ferielön under sommaren. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du kan också ansöka om studiemedel hos CSN. Utbildningen omfattar totalt 240 hp och efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation. Notera att lärarnas arbetsår börjar 2021-08-12 varför du kommer arbeta 100 % de veckor i augusti innan dina studier på högskolan börjar.

Kvalifikationer

Självklart har du ett genuint intresse för skolans värld, är engagerad och entusiastisk. Jobbet kräver att du lösningsinriktat kan samverka och arbeta i grupp och har en grundläggande ledarskapsförmåga. I ditt arbete kan du skapa ett positivt klimat, stimulera inlärning och skapa en trygg lärandemiljö. Du kan reflektera över eget lärande och har förmåga att planera, strukturera och organisera. Dessutom är du bra på att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer.

Du som söker uppfyller de behörighetskrav som Högskolan Kristianstad ställer för utbildningen. Vi ser gärna att du har tidigare har läst på högskolan, minst 7,5 poäng. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som lärare eller i en annan roll med barn och unga i eller utanför skolan. För rollen krävs att lära känna och efterleva de yrkesetiska principerna för lärare. Läs mer på https://lararesyrkesetik.se/yrkesetiken/.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Så här ansöker du
För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Kristianstads kommun och studier på Högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2021. Mellan den 15 februari och 15 mars kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen. Tänk på att du ska ansöka till både oss på kommunen och högskolan.


Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-15

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde är 2021-08-12 och anställningen är tidsbegränsad enligt Skollagen.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-13
Kontaktperson Monika Bacic
HR-specialist
monika.bacic@kristianstad.se
Kontaktperson Britt-Marie Stenberger
Lärarförbundet
0733-13 48 87
Facklig företrädare Lars Nilsson
Lärarnas Riksförbund
0733-13 48 85
Facklig företrädare Linus Rosenblad Nilsson
Lärarförbundet
0736-37 18 86
Sista ansökningsdag 2021-03-15