Legitimerad sjuksköterska till vård- och omsorgsboende samt hemsjukvård

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Sveriges bästa vård- och omsorgsboende finns i Kristianstads kommun! Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och i fjol fanns Tätörtsvägen med på tredjeplats. Nu har vi tagit klivet högst upp.

Brinner du för en god omvårdnad med patienten i centrum? Nu söker vi sjuksköterskor till vård- och omsorgsboende samt hemsjukvård i Kristianstad. Det är ett utmanande och spännande uppdrag, där utvecklingen är i ett intensivt skede. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska inom vård- och omsorgsboende samt hemsjukvård arbetar du med konsultativt medicinska bedömningar, läkemedelshantering och andra hälso- och sjukvårdsuppgifter. Du arbetar också med stöd och rådgivning till omvårdnadspersonal.

Hälso- och Sjukvårdsavtalet innebär att fler patienter har behov av kvalificerad vård, där du samordnar, planerar och genomför hälso- och sjukvårdsinsatser. På kväll och helg jour kommer du att arbeta med hemsjukvård för boende i såväl ordinärt som vård- och omsorgsboende. Med andra ord, ett spännande och omväxlande arbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du även har specialistutbildning i psykiatri, vård av äldre eller öppen hälso- och sjukvård. Vi förutsätter att du har viss vana av IT-baserade journalsystem samt gällande lagstiftning. Då tjänsten innebär dokumentation krävs det att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som sjuksköterska och att du är trygg i din yrkesroll. Är du mindre erfaren i yrket har vi möjlighet att genom mentorskap ge dig en god introduktion, så att du utvecklar en trygghet i yrkesrollen. Som person är du lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du tycker om att arbeta självständigt i samarbete med övriga professioner.

En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring patienten för att få en god helhetssyn. Med ett empatiskt förhållningssätt kan du använda dina yrkeskunskaper i olika miljöer. Tjänsten kräver B-körkort för manuell växellåda.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju och tjänsterna kan komma att bli tillsatta innan sista ansökningsdagen. Har du frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta enhetscheferna nedan.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-03-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-11
Kontaktperson Anette Florin
Enhetschef
044-135808 anette.florin@kristianstad.se
Kontaktperson Adrian Bringsfjäll
Enhetschef
0724-678212, adrian.bringsfjall@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-03-03