Omvårdnadspersonal, semestervikarier till Tätörtsvägen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tätörtvägen är först ut i Kristianstads kommun att drivas som en självstyrande enhet vilket innebär ett ökat självbestämmande med större inflytande och kortare beslutsvägar. Tätörtsvägen är ett vård- och omsorgsboende med inriktning demens där det finns 36 lägenheter.
Tätörtsvägen är certifierade i demensvård-Stjärnmärkt. På Tätörtsvägen läggs fokus på det friska hos individen och här står välbefinnande, glädje och trygghet i centrum. Vi ger hyresgästerna som bor här en meningsfull vardag och fokuserar på det friska genom att ha ett salutogent perspektiv. Arbetssättet är personcentrerat.
Vi söker dig som är genuint intresserad av omvårdnadsarbetet och vill utvecklas tillsammans med oss

Arbetsuppgifter

I arbetet som omvårdnadspersonal ingår att ge individuell omsorg och service till hyresgästerna på ett sätt som gör att varje individ känner sig unik och delaktig. Samverka tvärprofessionellt i det gemensamma vård- och omsorgsarbetet med verksamhetschef, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, sjukgymnast och kökspersonal. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegering och instruktion samt tar en aktiv del i helheten som krävs för att hyresgästerna skall få bra livskvalitet utifrån deras individuella förutsättningar. Varje dag ska bli den bästa. I arbetat ingår även att vara delaktig i kulturella aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt omvårdnadsprogram eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig alternativt erfarenhet av omvårdnadsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av omvårdnadsarbete och av demensvård. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. Det är positivt om du har intresse av kultur, sång och musik då detta genomsyrar verksamheten.

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Det kommer att ställas särskilt höga krav på dig som personal då det krävs att du ska tar ett större ansvar och konkret är delaktig i att utveckla och bibehålla Tätörtsvägens höga kvalitet. Det krävs att du har ett stort engagemang i din yrkesroll samt har förmåga att entusiasmera människorna omkring dig. Du ska ha viljan att tänka nytt och kunna implementera nya arbetssätt. Flexibilitet och stresstålighet är ett måste. (Ställa om, ändra planering). Du ska vara en god förebild och ambassadör för verksamheten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-04-30

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Timavlönad
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse- sommarperioden juni-juli-augusti. Vi kommer att arbeta med löpande urval så skicka din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 2020-04-30.
Löneform Timlön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-9
Kontaktperson Maria Bergström
verksamhetschef
044-132191 anna.bergstrom@kristianstad.se
Facklig företrädare kommunal
044-134880
Sista ansökningsdag 2021-04-30