IT-nätverkstekniker


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Kristianstads kommun har samlat all IT-verksamhet under en gemensam ledning. Den övergripande målsättningen är att förvalta och utveckla ett verksamhetsstyrt tjänstebaserat IT-stöd till kommunens alla verksamheter.

Du kommer att ingå i system- & infrastrukturenheten med kompetenta och engagerade tekniker, där ni designar, driftar och förvaltar kommunens servrar, system, nätverk (LAN, WAN, WLAN), telefoniplattform med mera. Vi driver gemensamt utveckling av tjänster och leveranser mot våra kunder där vi har höga ambitioner och tydliga mål för att hålla en överenskommen servicenivå.

Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar daglig drift och support av Kristianstads kommuns infrastrukturtjänster. Som nätverkstekniker förvaltar och utvecklar du också våra infrastrukturtjänster och utför konfiguration i Cisco nätverk. Rollen innebär kontakt med alla kommunens verksamheter och även våra leverantörer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning/yrkeshögskoleutbildning inom IT-området och dokumenterade kunskaper inom nätverk.

Du har erfarenhet av nätverk och nätverkskommunikation (Cisco switchar, routrar, brandväggar, WiFi) och har vana av arbete med nätverksprodukter och tjänster såsom Ciscos nätverksprodukter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med säkerhetslösningar men även erfarenhet av att driva och ingå i projekt. Meriterande är om man har kunskaper om mobila enheter, windows klienter och servrar, Infoblox, F5 Big-IP och om ITILs ramverk.

Vidare har du goda kunskaper i MS Office-paketet och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, då kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Du är en serviceinriktad person med glatt och positivt förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Att vara drivande och ha god initiativförmåga är egenskaper som efterfrågas för tjänsten. Du behöver även vara pedagogisk, ansvarsfull och flexibel i din roll.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start efter överenskommelse. I gruppen ingår även IT-beredskap vilket introduceras när du kommit in i arbetet. IT-avdelningen är placerad på Yllan med parkering in på knuten och närhet till bussar och tåg.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Söderberg, enhetschef på telefon 044-13 52 53.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-12-20.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2020/580
Kontakt Linda Söderberg, enhetschef, 044-13 52 53
Facklig företrädare Pierre Andersson, SACO, 044-13 52 54
Fredrik Mössler, TCO, 044-13 29 42
Sista ansökningsdag 2020-12-20