Barnskötare, Kryddgårdens förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Kryddgårdens förskola i Åhus erbjuder närhet till natur, både skog och hav. Vi arbetar med att se varje barns möjligheter utifrån sina egna förutsättningar och erfarenheter. Kryddgårdens förskola är en idrottsförskola vilket innebär extra fokus på motorikens inverkan på inlärning och välbefinnande och vi värderar rörelseglädjen högt.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Kryddgårdens förskola!  

Arbetsuppgifter

I arbete som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med vårdnadshavare, kollegor och övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har någon av följande utbildningar;
-gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 2250 godkända poäng.
-vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 1700 godkända poäng.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Utbildning i TAKK (teckenkommunikation) och IDCP steg 1 är meriterande.

Det är en fördel om du har dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter sam har erfarenhet från arbete med barn i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom idrottsverksamhet då vi är en idrottsförskola.

Du behöver kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling. God samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper vi efterfrågar men också empatisk förmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat på heltid under perioden 2021-02-01 till och med 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Placering är på Kryddgårdens förskola i Åhus.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Anne Olsson på telefon, 0733-13 93 63.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kallar intressanta sökande till intervju. Sista ansökningsdag är 2020-11-25.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/563
Kontakt Anne Olsson, rektor, 0733-13 93 63
Facklig företrädare Pia askfelt, Kommunal, 044-13 46 47
Sista ansökningsdag 2020-11-25