Lärare åk 1-6 i sv och sva, Centralskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Centralskolan är en central skola i Kristianstad belägen på Östermalm. På skolan arbetar ca 40 pedagoger gemensamt för att de ca 260 eleverna skall få de bästa förutsättningarna att nå målen. Då skolan ligger centralt tar du dig lätt till arbetsplatsen med tåg eller buss. Skolans elever besöker ofta utflyktsmål i närheten såsom muséet, naturum, Tivoliparken, Björket med mera. Vi har en aktiv rastverksamhet och samarbetar med SISU Riksidrottsförbundet.

Centralskolan är en skola där du får utvecklas, både som elev och som pedagog. Skolan genomsyras av kollegialt lärande och ett gemensamt förhållningssätt. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som lärare hos oss klicka på länken.
Kristianstads kommun -välkommen att arbeta som lärare hos oss.
Filmen är bara tillgänglig från vår webbsida www.kristianstad.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare som är tänkt att tillsammans med ordinarie klasslärare ansvara för undervisningen i svenska som andraspråk för våra nyanlända elever på skolan. Eleverna är integrerade i ordinarie klass. Tid utöver SvA undervisning är tänkt att riktas mot åk 4-6 efter behov. Det betyder att du under förmiddagen kommer ha egen undervisning och under eftermiddagen vara resurs ute i klass. Ditt läraruppdrag kommer variera utifrån behov i verksamheten. Vi lägger tillsammans upp en bra struktur utifrån verksamhetens behov och dig som blir anställd.

I arbetslagen samarbetar även ni kollegor kring era elever och får stöd av skolans stödstrukturer såsom övriga kollegor, gemensamma strategier, samarbete med elevhälsan och rektorer.

Som lärare hos oss stimulerar du elever till lärande och eget ansvarstagande. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete, genom ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, med fokus på elevens bästa.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt. I din roll håller du dig à jour om händelser i omvärld och ungdomars vardag. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet och tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbete i arbetsgruppen/skolan. Du har också ett gemensamt ansvar både för din egen som gruppens planering och vidareutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet och du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men inte ansvara för den. Ansvar för betygsättning har en legitimerad lärare.

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 1-6 i ämnena svenska som andraspråk och svenska i grundskolan. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper i relevant ämne på högskolenivå. Vi ser gärna att du i din lärarlegitimation även är behörig att bedriva undervisning i årskurs 1-6 i ämnet matematik. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå.

Vi ser det som en merit om du har erfarenhet av arbete som lärare, arbetat med barn/ungdomar i åldern 7-12 och har erfarenhet av att bedriva undervisning.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering krävs. För att lyckas i rollen behöver du även ha en god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd och kunna stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2021-01-12. Placering är på Centralskolan i Kristianstad.
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Ulrika Åkerberg på telefon 0733-13 66 17.

Sista ansökningsdag är 2020-10-23.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/512
Kontakt Ulrika Åkerberg, 0733-13 66 17
Facklig företrädare Jeanette Nilsson, LF, 0729-841783
Merit Lindström, LF, 0733-136641
Saeda Issa, kommunal , 0733-136641
Sista ansökningsdag 2020-10-23