Lärare åk 3-6 i trä- och metallslöjd, Lingenässkolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Lingenässkolan är en F-6 skola som inrymmer såväl grundsärskola som grundskola och fritidsverksamhet. Den är belägen ute på det vackra Lingenäset med naturen som närmsta granne. Kärnan i vår pedagogiska helhetside: "Här får jag vara den jag är och bli den jag vill bli" ska genomsyra all verksamhet på skolan. Genom skolans betoning på ett gott bemötande och ett inkluderande perspektiv samt att undervisningen vilar på ett formativt förhållningssätt och ett språkutvecklande arbetssätt tror vi att vi skapar en trygg skola med elever som utvecklas mot sina mål.

Vill du vara en del av utvecklingen på vår fina skola? Vi behöver nu dig som är utbildad trä- och metallslöjdlärare mot grundskolans åk 3-6 och vi vill gärna att du har behörighet i slöjd.

Sök nu! Vi kommer att tillämpa löpande rekrytering, vilket innebär att rekryteringen avslutas när vi hittat rätt kandidat.


Vill du veta mer om hur det är att arbeta som lärare hos oss klicka på länken.
Kristianstads kommun -välkommen att arbeta som lärare hos oss.
Filmen är bara tillgänglig från vår webbsida www.kristianstad.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag är läraruppdrag i årskurs 3-6 trä och metallslöjd. I ditt läraruppdrag är du en del av ett arbetslag, med kollegor som har kompletterande kompetenser till dig för att på bästa sätt arbeta i team mot elevgrupperna.

Som lärare hos oss stimulerar du elever till lärande och eget ansvarstagande. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete, genom ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, med fokus på elevens bästa.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt. I din roll håller du dig à jour om händelser i omvärld och ungdomars vardag. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet och tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbete i arbetsgruppen/skolan. Du har också ett gemensamt ansvar både för din egen som gruppens planering och vidareutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet och du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men inte ansvara för den. Ansvar för betygsättning har en legitimerad lärare.

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 3-6 i ämnet slöjd i grundskolan. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper i relevant ämne på högskolenivå. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat som lärare i grundskolan, arbetat med barn/ungdomar i åldern 6-12 år och har erfarenhet av att bedriva undervisning. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med barn med annat modersmål än svenska.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering krävs. För att lyckas i rollen krävs det att du har förmåga att stödja elever i att hantera konflikter som uppstår och det är en fördel om du har god förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. På Lingenässkolan värderar vi samarbetet högt och för att nå framgång med eleverna är det viktigt att du som person besitter relationella egenskaper och ser utmaningen i att hitta olika vägar framåt.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2021-01-12. Placering är på Lingenässkolan i Kristianstad.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Karitha Månsander på 044-13 61 37.

Sista ansökningsdag är 2020-11-02.
I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/504
Kontakt Karitha Månsander, 0733-13 61 37
Facklig företrädare Annelie Olsson, LF, 0733-13 59 98
Lena Ormblom, LR, 0724-67 92 13
Sista ansökningsdag 2020-11-02