Jobb för unga, pedagogiska yrken


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Kristianstads kommun erbjuder dig som är upp till 25 år, gått ut gymnasiet i år och som är folkbokförd i Kristianstads kommun möjlighet att under en begränsad tid prova på att arbeta inom följande områden;

  • Pedagogiskt arbete tillsammans med lärare, lärare i fritidshem eller förskollärare

Matchningsgruppen är rekryterande enhet men din placering under anställningen kommer att vara på Barn- och utbildningsförvaltningen eller inom Arbete- och välfärdsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Regeringen har avsatt medel med syfte att fler ungdomar ska ta sina första steg in i arbetslivet i en tid där det råder ett svårt läge på arbetsmarknaden. I Kristianstad riktas anställningarna mot kommunala bristyrken i syfte att ge insyn i yrkena och därmed också inspirera fler att arbeta och utbilda sig inom yrkesområdena.

Du kommer under din anställning få insyn inom pedagogiska yrken på någon av kommunens skolor eller förskolor. Du kommer att vara behjälplig med förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som avslutade gymnasiestudier under 2020 och är upp till 25 år. Vi ser gärna att du är intresserad av vidare studier och har tidigare yrkeserfarenhet från till exempel prao, APL, sommarjobb eller feriearbete. Arbetet kräver att du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska. För att vara aktuell behöver du vara folkbokförd i Kristianstad kommun.

Du har ett intresse av att i framtiden arbeta inom ett pedagogiskt arbete såsom lärare, lärare inom fritidshem eller förskollärare. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en timanställning enligt BEA-avtalet på max 2 månader med tillträde enligt överenskommelse. Vi har möjligheten att erbjuda 14 tjänster med inriktning mot pedagogiskt arbete. Geografisk placering kan vara inom hela Kristianstads kommun. 

Utdrag ur belastningsregister krävs om intresse finns för anställning inom skola enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Ann-Charlotte Lundqvist jobbkoordinator, på telefon 044-13 23 33.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kontaktar intressanta sökande för intervju. Annonsen visas längst till och med 2020-10-04 och kan komma att plockas bort tidigare när alla platser är tillsatta.

 

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med intyg på att du slutfört gymnasiestudier och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Löneform Timlön
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2020/464
Kontakt Heidi Bein, jobbkoordinator, 044-13 63 83
Ann-Charlotte Lundqvist, jobbkoordinator, 044-13 23 33
Linda Andersson, enhetschef, 044-13 62 09
Facklig företrädare Kommunal sektion Kristianstad, 010-4427957
Sista ansökningsdag 2020-10-04