Arbetskonsulent


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Jobbförberedandegruppen med 10 medarbetare är en enhet i utbildning och arbete. Vi arbetar med personer som är i en arbetsmarknadsanställning. Det är ett omväxlande, socialt arbete med många kontakter.

Vi söker nu en arbetskonsulent till vårt team! Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som arbetskonsulent är dina arbetsuppgifter att tillsammans med deltagare i arbetsmarknadsanställning skapa förutsättningar för framtida arbete. Detta gör du främst genom motivationshöjande och förberedande insatser både i grupp och enskilt. 

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med likartade arbetsuppgifter, vilket innebär ett nära samarbete inom gruppen och med andra berörda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, har beteendevetenskaplig- eller pedagogisk eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden, såväl i grupp som med enskilda motivationshöjande insatser. Du har tidigare arbetat med coachning och svåra samtal.

Vidare har du aktuella erfarenheter av arbete med arbetsmarknadspolitiska åtgärder och känner väl till arbetsmarknadens krav och villkor. Du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift och tvekar inte att hålla och planera inför grupper och föreläsningar.

För jobbet behövs grundläggande kunskaper i Officepaketet samt erfarenheter från arbete i något verksamhetssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Procapita.

Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta. Du arbetar gärna i team men har även förmågan att självständigt planera ditt arbete samt kan ansvara för att aktiviteter blir genomförda. Du trivs med ett omväxlande arbetssätt och kan snabbt ändra fokus och prioritering utifrån ändrade förutsättningar i verksamheten. Du arbetar utifrån en helhetssyn, men alltid med deltagaren i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver B-körkort.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en allmän visstidsanställning med en varaktighet på 3 månader på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på Hedentorp med bra bussförbindelser.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Eva Dahlgren på telefon 0733-13 62 77.

Sista ansökningsdag är 2020-07-31

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2020/377
Kontakt Eva Dahlgren, enhetschef, 0733-13 62 77
Facklig företrädare Marita Friberger, SSR , 0729-84 13 50
Sista ansökningsdag 2020-07-31