Studie- och yrkesvägledare, Väskolan och Öllsjöskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Väskolan och Öllsjöskolan är F-9 skolor som är uppdelade i två spår och som har fritidsverksamhet för eleverna i åk F-6. På skolorna går cirka 500 elever per skola. Gemenskapen på skolorna är stor och styrkan ligger i att vi har ett gemensamt fokus på elevernas trygghet, språkutveckling och måluppfyllelse på skolan. För oss är det viktigt att hitta de bästa lösningarna efter elevernas behov. Därmed utvecklar vi våra verksamheter för att möta eleverna på bästa sätt.

Vi är nu i behov av en vikarie som vill vara med och utveckla Väskolan och Öllsjöskolan.

Välkommen med Din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår studie- och yrkesvägledning på Väskolan och Öllsjöskolan i åk F-9. Du vägleder även inför gymnasieval och arbetar med entreprenöriellt lärande på skolan samt praohantering. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektor, elevhälsoteam och pedagogisk personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen om 180 hp eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare i grundskolan. Du har god administrativ förmåga samt har goda IT-kunskaper. 

Du har förmåga att vägleda eleverna individuellt och du känner dig bekväm med att tala inför grupper. Arbetet ställer krav på kommunikativ förmåga - både muntligt och skriftligt. Du är initiativrik och har god förmåga att möta elever och deras vårdnadshavare i grundskolan samt har en god samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat på heltid under perioden 2020-11-09 -- 2021-11-08, placering på Väskolan och Öllsjöskolan. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Ulf Nilsson på telefon 044-13 41 01.

Sista ansökningsdag är 2020-08-05.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/290
Kontakt Ulf Nilsson, 044-13 41 01
Facklig företrädare Anneke Olsson, Lärarnas riksförbund, 044-13 41 12
Christina Henriksson, Lärarförbundet, 0733-13 41 48
Sista ansökningsdag 2020-08-05