Enhetschef, socialpsykiatri


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Vuxenvården arbetar med vuxna personer med beroende, ofta i kombination med psykisk ohälsa. Vi arbetar också med stöd och behandling inom ett brett fält från familjerådgivning till våld i nära relation. Vuxenvården har genom åren präglats av ett brett samskapande med drivkraft att kunna erbjuda ett mycket brett fält av stöd och insatser. Vi befinner oss i en ständig utveckling där personalens initiativ tas tillvara och kompetenshöjning kontinuerligt sker för att kunna följa med i pågående kunskapsutveckling inom våra områden.

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? Låter detta som du, välkommen med din ansökan!

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef för socialpsykiatrin arbetar du som chef för de båda boendena 123:an och Trappan, med sammanlagt 20 boendeplatser för personer med samsjuklighet i form av beroende oftast i kombination med psykisk ohälsa. Du ansvarar också för Mötesplats Norreport, en mötesplats med strukturerade modeller för samma målgrupp med ca 200 besökare varje år. Du har även chefsansvar för Bostad Först och Case Manager. Som enhetschef för 123:an och Trappan samt Mötesplats Norreport arbetar du både nära medarbetare och klienter.

Du arbetar utifrån tron att alla människor, med rätt stöd och förutsättningar, har en förmåga att utvecklas. Du ingår i vuxenvårdens ledningsgrupp, som regelbundet träffas och delar erfarenheter och utvecklingsidéer, samt stöttar varandra i arbetet. Arbetet sker i flera delar i nära samverkan med andra enhetschefer på vuxenvården och i nära samarbete med externa aktörer.

För att möta Vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska arbeta med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat.

Du har personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för 21 medarbetare.  


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen som socionom eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har gått någon form av ledarskapsutbildning för chefer eller blivande chefer. Du har erfarenhet av att arbeta som chef med ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö. Vidare har du erfarenhet från arbete med någon av målgrupperna beroende eller psykisk ohälsa. Det är meriterande om du varit chef över flera grupper samtidigt och om du har kunskap om grupper och grupprocesser. Du hanterar digitala verktyg utan svårigheter som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera och rapportera. Du har förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket i tal och skrift då dokumentation och kommunikation ingår i arbetsuppgifterna.

Du har ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod och tydlighet. Du är trygg och självständig i din roll som chef och du har en vilja att arbeta nära både medarbetare och klienter. Du ser behov och möjligheter och har en vilja att driva och genomföra utveckling inom det egna området samtidigt som du har ett intresse och engagemang för andra delar av verksamheten och förvaltningen.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.


Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Placering är i Kristianstad, med närhet till buss- och tågstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Peter Sonnsjö, verksamhetschef vuxenvården 0733-13 49 19. 

Sista ansökningsdag är 2020-04-08.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2020/152
Kontakt Peter Sonnsjö, 0733-13 49 19
Facklig företrädare Jennie Salmén, Akademikerförbundet SSR, 0738-53 21 58
Vision, 044-13 48 83
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Sista ansökningsdag 2020-04-08