Hälsoskyddsinspektör


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Brinner du för hälsoskyddsfrågor och vill arbeta med tillsyn på skolor, inomhusmiljö och mycket annat, med dialogen som främsta arbetsverktyg? Välkommen med din ansökan!

Vi kan erbjuda dig en modern och trivsam arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Som hälsoskyddsinspektör ingår du i en arbetsgrupp med tre erfarna och engagerade kollegor. Vi kommer genom introduktion och handledning se till att du kommer in i arbetet och gemenskapen på ett bra sätt.

Arbetsuppgifter

Som hälsoskyddsinspektör är du en del av vårt viktiga arbete för att värna kommuninvånarnas hälsa. Arbetet innebär planerade inspektioner och förebyggande informationsinsatser, men till stor del också att hantera inkommande klagomål från medborgare som upplever hälsorisker. Ingen dag är den andra lik och varje dag innebär kontakt med människor där du behöver vara lösningsorienterad i ditt arbetssätt.

Vanliga arbetsuppgifter som förekommer är:

  • Tillsyn på hälsoskyddsobjekt, främst skolor/förskolor, hygienverksamheter, vård- och omsorgsboenden, tillfälliga boenden och bostäder.
  • Handläggning av klagomål gällande hälsofrågor.
  • Vara delaktig i informationsarbete och samverkan inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning på högskolenivå eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Tidigare erfarenhet av arbete med miljö- och hälsoskyddsfrågor är positivt. Särskilt meriterande är specialistkunskap och erfarenhet av tillsyn inom hälsoskyddsområdet.

Du som söker har mycket god datorvana och gärna erfarenhet av verksamhetssystem för miljö- och hälsoskydd. Du behärskar det svenska språket väl både i tal och skrift. Som inspektör är du pedagogisk och kan anpassa budskapet till mottagaren, så att vi i så stor utsträckning som möjligt uppnår en förståelse för våra krav.

Ett lösningsfokuserat och strukturerat arbetssätt krävs för tjänsten. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Tjänsten kräver B-körkort.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid med start enligt överenskommelse, varaktighet cirka ett år. Placering är på Rådhus Skåne i Kristianstad.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Cecilia Hammarberg på telefon 044-13 59 95.

Sista ansökningsdag är 2020-04-14.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer MSF-2020/144
Kontakt Cecilia Hammarberg, 044-13 59 95
Facklig företrädare Linda Siggelow, SACO, 044-13 25 43
Sista ansökningsdag 2020-04-14