Lärare i fritidshem, Österslövs skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Varmt välkommen att söka lärartjänst på vårt fantastiska fritidshem i Österslöv!

Eftersom vi kommer att ha fler elever på fritidshemmet inför nästa läsår behöver vi anställa ytterligare en lärare i fritidshem på Österslövs skola. 

Vi söker dig som brinner för att arbeta med att utveckla våra elevers lärande under skol- och fritidshemstid. Du arbetar med ett erfaret arbetslag på fritidshemmet och ges möjlighet till att varje vecka ha gemensam planeringstid då ni bland annat planerar och utvärderar undervisningen på fritidshemmet, deltar i strukturerat, kollegialt lärande, kvalitetsarbete och APT. På vårt fritidshem tillbringar vi en hel del tid i vår fina utomhusmiljö. Vi har en stor och fin skolgård med naturmiljö och uteklassrum. Vi har också nära till Råbelöfssjön och skog (vildmarksby). Skolan och fritidshemmet arbetar sedan drygt tjugo år medvetet med miljöfrågor och hållbar utveckling och använder den närliggande naturen i vardagen med eleverna.

På Österslövs skola går idag cirka 120 elever i årskurserna F-3; majoriteten av dessa är inskrivna på fritidshemmet. Under eftermiddagarna tar vi också emot ett mindre antal elever på fritids från Fjälkestads skola (år 4-6). Vi har en härlig anda på arbetsplatsen och sätter goda relationer, gott samarbete och lärande i främsta rummet.

Hos oss känner vi stor stolthet över det arbete vi utför samtidigt som vi drivs av att ständigt vidareutveckla fritidshemmet. Inom satsningen ”Framgångsrik undervisning” arbetar vi för att öka måluppfyllelsen i matematik, både inom förskoleklass, skola och fritidshem, bland annat genom kompetensutveckling via utvecklingsavdelningen i Kristianstad.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet samt kombinerar med undervisning i skolan inom något av ämnen bild, idrott eller musik. Utöver detta ger du under skoltid stöd till elever i en av klasserna.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem och gärna även lärarlegitimation för årskurs 1-3 i något/några av ämnena bild, idrott eller musik i grundskolan. Om du har tidigare erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet eller tidigare arbetat som lärare i fritidshem är det meriterande.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. En god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd och förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår krävs.

Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation. Förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs även det i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start 2020-08-12. Placering är på Österlövs skola. Du ska ha möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Marie Ohlander på telefon 0733- 13 43 38.

Sista ansökningsdag är 2020-04-05.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/139
Kontakt Marie Ohlander, 0733-13 43 38
Facklig företrädare Ingrid Andersson, Lärarförbundet, 0733-13 46 94
Carina Nilsson, Lärarförbundet, 0733-13 46 94
Sista ansökningsdag 2020-04-05