Kommunvägledare, semestervikarieVill du ha ett varierande sommarjobb där du är kommunens ansikte utåt?

Medborgarcenter är medborgares, företags och föreningars väg in till Kristianstads kommun och förvaltningarnas förlängda arm utåt. Vi finns på Rådhus Skåne och i Besökscentrum vid Östra Kommunhuset. Enheten tar varje dag emot cirka 700 frågor som vi besvarar eller skickare vidare till specialisterna i förvaltningarna.

Vi behöver dig som ser service och ett gott bemötande som det roligaste man kan jobba med! Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete i en enhet med 18 engagerade medarbetare. Vi hjälper varandra och värdesätter en god stämning och sammanhållning. Här arbetar handläggare, kommunvägledare, samordnare, systemförvaltare, systemadministratörer, receptionister och enhetschef.

Vi söker 2 semestervikarier. Välkommen till oss!  

Arbetsuppgifter

Som kommunvägledare ger du information, rådgivning, vägledning och ibland beslutsfattande på delegation via personliga besök, telefon, e-tjänster och andra kontaktvägar till våra medborgare. Handläggning och administration förekommer i tjänsten.

I arbetet svarar du på kommunfrågor och lämnar turistinformation. Bemanning i receptionen på Besökscentrum vid Östra kommunhuset kan förekomma.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du flexibel och har en god samarbetsförmåga samt hög servicekänsla. Du bemöter kunder med integritet och engagemang. Som person är du utåtriktad, kommunikativ och pålitlig. Det krävs att du har intresse av att arbeta i en kundbaserad verksamhet.

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning och påbörjad eftergymnasial utbildning, gärna inom turist- och serviceområdet, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kännedom om kommunens verksamhetsområden och gärna erfarenhet från liknande arbeten. God lokalkännedom om Kristianstad och dess närområde är meriterande.

Eftersom datorn är ditt främsta arbetsredskap krävs grundläggande datorkunskaper, goda kunskaper i MS Office och gärna tidigare erfarenhet av arbete i verksamhetssystem/affärssystem. Du har en god förmåga att söka information och du behärskar det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift. Det är positivt om du även kan kommunicera på tyska och danska.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder 2 vikariat på heltid med start 2020-06-01 eller enligt överenskommelse, till och med 2020-08-28. Placering är i Rådhus Skåne och eventuellt på Östra kommunhuset med goda bussförbindelser.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Nordqvist Sjöborg på telefon 044-13 20 03.

Sista ansökningsdag är 2020-04-05.

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2020/135
Kontakt Lena Nordqvist Sjöborg, 044-13 20 03
Facklig företrädare Krister Nilsson, Vision, Krister.Nilsson2@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2020-04-05