Integrationshandledare, extra- och sommarjobb


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Vill du ha extrajobb?
Vill du ha sommarjobb? 

I Kristianstads kommun arbetar vi med etableringsperspektiv inom verksamheten ensamkommande barn och ungdomar. Vårt förhållningsätt är att våra ungdomar är aktuella hos oss för att de kommit till Sverige utan vårdnadshavare. De har kommit till Sverige för att skapa sig en framtid här och det ska vi stötta dem igenom att arbeta för etablering, vilket innebär att ungdomarna ska ha egen bostad och självförsörjning genom arbete eller studier. Vårt uppdrag är "att etablera ungdomen innan 21 års ålder". 

Arbetssättet etablering är ett tydligt, strukturerat och processorienterat arbetssätt där boendeprocessen är huvudprocess och myndighetsutövningen är en stödprocess. Verksamheten består av HVB och stödboende. Allt arbete utgår utifrån etableringsperspektivet och vi arbetar aktivt för att ungdomarna ska etableras i samhället.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med ensamkommande ungdomar i åldern 13-21 år placerade på HVB eller stödboende. I arbetet ingår att stödja ungdomarna i integration och etablering i det svenska samhället. Det ingår också att handleda ungdomarna i vardagen och stödja till självständighet. Arbetet är inriktat på att ungdomen etableras i det svenska samhället innan 21 års ålder.

Du kommer att hålla strukturerade samtal och skatta ungdomens ansvarstagande inom 5 områden i enlighet med gällande manualer och checklistor. En viktig del i arbetet är dokumentation och kontakt med externa aktörer såsom god man och andra myndigheter samt interna aktörer exempelvis socialsekreterare. För att trivas i rollen som integrationshandledare är det självklart för dig att vid behov sätta gränser och stå för dessa. Du tydliggör ungdomens eget ansvar och vägleder ungdomen i målet att etableras och bli en del i det svenska samhället. Det är även viktigt att du tror på och vill arbeta utifrån uppdraget etablering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tvåårig eftergymnasial utbildning inom området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tänkbara utbildningar kan vara pedagog, fritidsledare, fritidspedagog, socialpedagog, beteendevetare, samhällsvetare, stödpedagog, omvårdnadsutbildning med specialistutbildning exempelvis psykiatri, behandlingspedagog eller socionom. Vi ser helst att du avslutat din utbildning men du kan även vara i slutfasen av din utbildning. Du har erfarenhet av dokumentation och kan hantera Officepaketet. Du kan kommunicera på svenska i tal och skrift. B-körkort till manuell växellåda är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med integration eller socialt arbete. Har du integrationsutbildning, handledarutbildning eller utbildning inom MI eller coaching är även det meriterande.

Jobbet kräver att du har förmåga att arbeta självständigt utifrån uppdraget och inom satta ramar. Du är strukturerad, coachande, tydlig och drivande i att stödja ungdomen till etablering. Självklart förstår du vikten av samsyn och samarbete i arbetsgruppen.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder sommarjobb under v 26-33 och timvikariat innan sommaren vid ordinarie personals frånvaro. Placering är på HVB och stödboende i Kristianstad.

Vi kommer att göra löpande urval och jobben tillsätts efterhand det vill säga innan sista visningsdag för annonsen som är 2020-05-15.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Gunilla Braun-Almqvist på 044-13 29 18.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Löneform fast tim- vecko- eller månadslön
Sysselsättningsgrad timvikarie
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2020/130
Kontakt Gunilla Braun-Almqvist, 044-13 29 18
Facklig företrädare Vision, 044-13 48 83
Kommunal , 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2020-05-15