Arbetskonsulent


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Jobbförberedandegruppen med 11 medarbetare är en enhet i utbildning och arbete. Vi arbetar med personer som har försörjningsstöd och som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden. Det är ett omväxlande, socialt arbete med många kontakter.

Vi söker nu en arbetskonsulent till vårt team! Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som arbetskonsulent är dina arbetsuppgifter att tillsammans med deltagaren skapa förutsättningar för arbete och studier. Detta gör du genom kartläggningssamtal, uppföljningssamtal och motivationshöjande insatser och andra åtgärder för att stimulera till ett aktivt arbetssökande. I arbetet ingår det också att utreda deltagarens förutsättningar att stå till arbetsmarknadens förfogande.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med likartade arbetsuppgifter, vilket innebär ett nära samarbete inom gruppen och med andra berörda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, studievägledare, har PA-utbildning eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med människor som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden, såväl i grupp som med enskilda motivationshöjande insatser. Du skall även ha erfarenhet av rehabiliteringsärende eller tidigare arbetat med människor med psykisk ohälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder och väl känna till arbetsmarknadens krav och villkor. Även erfarenhet av arbete med arbetsförmågebedömningar anses meriterande.

Du skall ha god förmåga att formulera dig i tal och skrift samt ha erfarenhet av att hålla och planera inför grupp och föreläsningar. För jobbet behövs grundläggande kunskaper i Officepaketet samt erfarenheter från arbete i något verksamhetssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Procapita.

Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta. Du arbetar gärna i team men har även förmågan att självständigt planera ditt arbete samt kan ansvara för att arbetsuppgifter blir genomförda. Du trivs med ett omväxlande arbetssätt och kan snabbt ändra fokus och prioritering utifrån ändrade förutsättningar i verksamheten. Du arbetar utifrån en helhetssyn, men alltid med deltagaren i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver B-körkort.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med anställningsstart snarast enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på Hedentorp med bra bussförbindelser.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Eva Dahlgren på telefon 0733-13 62 77.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-04-12.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2020/127
Kontakt Eva Dahlgren, enhetschef, 0733-13 62 77
Facklig företrädare Marita Friberger, SSR , 0729-84 13 50
Vision , 044-13 48 83
Birgitta Olsson, Lärarförbundet, 044-13 48 88
Sista ansökningsdag 2020-04-12