Arbetsterapeut, rehabiliteringsenheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Sveriges bästa vård- och omsorgsboende finns i Kristianstads kommun!
Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och i fjol fanns Tätörtsvägen med på tredje plats. Nu har vi tagit klivet högst upp.

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete.  

Vill Du vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering? Välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som vill ingå i rehabenhetens olika team som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete.
Vi söker dig som är villig att lära nytt och är öppen att finna nya lösningar, där samarbetsvilja är centralt och givetvis, dig som har ett starkt engagemang för patienten!
Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss!
Vi erbjuder arbete i team med mycket vilja och sammanhållning på fem platser i Kristianstads kommun - en del nära hav, andra nära tåg!

Teamen består av arbetsterapeut, fysioterapeut och rehabundersköterskor i nära samarbete. Arbetet är omväxlande med nya frågor att dagligen sätta sig in i finna lösningar på tillsammans!

Vi söker dig som legitimerad arbetsterapeut tillsvidare. 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, habilitering, åtgärder, ordinationer, delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus i arbetet ligger i det professionella samarbetet i teamet!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Flerårig erfarenhet inom yrket och erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete är meriterande. I arbetet som arbetsterapeut är det viktigt med god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Eftersom dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Har du tidigare har arbetat i Procapita, WebSesam och Mina Planer är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person har du god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du kan prioritera och planera och har samtidigt förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen.

Det är viktigt att du kan samarbeta med olika professioner och har en helhetssyn. Du kan arbeta i processer och bygger nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Din placering är i Kristianstads kommun.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Linda Nilosjö på telefon 044-13 20 25 eller Pillan Lindbergh på telefon 044-13 23 52. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-04-02.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2020/117
Kontakt Linda Nilosjö, enhetschef, 044-13 20 25
Pillan Lindbergh, enhetschef, 044-13 23 52
Facklig företrädare Fanny Wass, FSA, 0733-17 19 15
Sista ansökningsdag 2020-04-02