Brandman, extrapersonal samt sommaren 2020


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Räddningstjänsten i Kristianstad samt deltidsavdelningarna i Åhus, Tollarp, Degeberga, Arkelstorp, Broby och Sibbhult svarar för räddningstjänst i Kristianstad och Östra Göinge kommuner.

Nu söker vi dig som vill jobba extra som brandman hos oss under hösten och våren samt heltid juni-augusti 2020.

Arbetsuppgifter
Som brandman inom räddningstjänst arbetar du med de insatser som görs vid bland annat bränder, trafikolyckor, kemikalieutsläpp och rasolyckor. Förutom räddningsinsatser arbetar du också med förebyggande brandskydd, utbildning, tillsyn, information och olika servicefunktioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har SRV:s/MSB:s utbildning i skydd mot olyckor, utbildning brandman heltid/brandman deltid (RIB) eller annan likvärdig utbildning. Eftersom kommunikation är en viktig del i arbetet behöver du ha god svenska i tal och skrift. Vidare krävs god simkunnighet och fysisk status samt körkort med behörighet minst BC, E är meriterande. Det är viktigt att du har en positiv läggning, är ansvarskännande, stresstålig och har god samarbetsförmåga. För en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Anställningsvillkor
Vi behöver extrapersonal som rycker in vid behov med start enligt överenskommelse och till och med 2020-08-31, perioden juni-augusti innebär arbete på heltid. Det kan eventuellt finnas möjlighet till fortsatt anställning. Du kommer att bli visstidsanställd intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande. Placering är på Räddningstjänsten i Kristianstad.

Om du bedöms lämplig kommer du att kallas till tester och intervjuer där fysisk och praktisk förmåga, stresstålighet samt samarbetsförmåga testas. Testförfarande i samband med anställning kommer att genomföras 5-6 oktober. Du kommer även att genomgå en anpassad introduktionsutbildning på 2-3 veckor.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna Peter Rosenqvist, brandmästare, 0733-27 71 22.

Sista ansökningsdag är 2019-09-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Sysselsättningsgrad varierande
Ort Kristianstad
Referensnummer RTJ-2019/650
Kontakt Peter Rosenqvist, brandmästare, 0733-27 71 22
Facklig företrädare Hans Lindell, Kommunal, 0733-27 71 08
Christer Nyberg, BRF, 0708-94 38 99
Sista ansökningsdag 2019-09-26