Biståndshandläggare


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Tillsammans med fokus på medborgarens behov!

På myndighetsenheten arbetar handläggare som har ansvar för beslut enligt SoL (Socialtjänstlagen), LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och bostadsanpassning (Lagen om Bostadsanpassning) samt en boendeprioriterare som ansvarar för anvisning av boende och korttider enligt SoL. Omsorgsförvaltningens avgiftshandläggare arbetar på myndighetsenheten. Myndighetsenheten ansvarar även för det förebyggande arbetet, frivilligverksamhet och kultur i vården

Nu söker vi en biståndshandläggare som kommer att arbeta med LSS/SoL yngre.

Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare har du självständigt ansvar för handläggning, uppföljning och utvärdering av insatser enligt SoL och/eller LSS inom omsorgsförvaltningen. Du samarbetar med flera team och är underställd enhetschefen som du kommer att ha närhet till. Dina arbetsuppgifter innebär att utreda enskild människas rätt till stöd och hjälp utifrån sina behov och förutsättningar. Huvudsakligen innebär det att utreda, besluta och följa upp insatser enligt SoL och/eller LSS.

Dokumentation sker i Procapita och LifeCare. Som biståndshandläggare förväntas du bidra till att verksamheten håller en hög kvalitet med nöjda kunder. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och teamkänsla utifrån ledorden: trygghet, självständighet och delaktighet. Vi vill att medarbetarna får ansvar och ges möjligheter att anta utmaningar. Som biståndshandläggare är du delaktig i utvecklingsarbete genom arbetsgrupper samt ansvars- och specialistområden. I arbetsgruppen finns en blandning av stor erfarenhet och ny kompetens med en vilja att stötta och hjälpa sina kollegor.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från socionomprogrammet, sociala omsorgsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha goda kunskaper i gällande lagstiftningen för området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handläggning enligt SoL och LSS.

Givetvis har du god datorvana och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Procapita och LifeCares handläggarportal. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att  besöka, är det ett krav att du har B-körkort.

För att lyckas i rollen är du utvecklingsinriktad, ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera i tal och skift på svenska. Förmåga att fatta beslut och att omsätta mål och visioner till praktisk handling krävs i rollen.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.
Östra kommunhuset kommer att vara din arbetsplats.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gertrud Eklund, enhetschef på telefon 044-13 67 84.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering gör vi löpande urval vilket innebär att om vi hittar rätt person kan komma att tillsätta tjänsten innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-09-22.  Välkommen med din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/642
Kontakt Gertrud Eklund, enhetschef, 044-13 67 84
Facklig företrädare Ida Alriksson, SACO, 044-13 21 95
Gunilla Fransson, Vision, 044-13 57 49
Sista ansökningsdag 2019-09-22