Socialsekreterare, myndighetsenheten barn- och ungdomsverksamheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Barn och ungdomsverksamheten bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att kunna erbjuda en socialtjänst med god kvalité för våra medborgare. Verksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden och förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun.

Barn och ungdomsverksamheten består av tre enheter:

• Mottagningsenheten

• Myndighetsenheten

• Insatsenheten

Myndighetsenheten innefattar handläggning av utredningar och insatser enligt SoL och LVU.Arbetsuppgifter

Myndighetsenheten med sina 48 socialsekreterare ska nu tillsätta ett vikariat i Ungdomsteamet.

Som socialsekreterare i Ungdomsteamet handlägger du utredningar och insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) för barn/ungdomar i åldern 13-20 år.

Du behöver ha lätt för att samarbeta inom förvaltningen, men även med externa samarbetspartners som skola, sjukvård, polis m.fl. Som socialsekreterare i ungdomsteamet har du även ansvar för att följa upp de insatser som beviljats efter att utredning har genomförts.

Några av socialsekreterarna på enheten har varit delaktiga i att utforma denna annons i syfte att ge eventuella sökande en uppfattning om vår arbetsplats.

"Vi upplever att vi har en bra arbetssituation i fräscha lokaler. Vår verksamhet har genomgått stor omorganisation, som vi nu landat i. Vi känner arbetsglädje och stolthet över att vi kan göra skillnad för de ungdomar och familjer som vi arbetar med. Vi kollegor stöttar varandra i arbetet och vi tycker att vi har ett spännande och utmanande jobb som ger oss mycket tillbaka, trots att det emellanåt är tufft. I vårt dagliga arbete har vi nära arbetsledning av vår teamledare som ger oss mycket stöd och handledning. Vi har också förmånen att kunna arbeta mobilt och ibland hemifrån samt möjligheter att delta i många utbildningar inom verksamhetsområdet. "

Nu har du möjlighet att bli en del av vårt arbetslag!

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och det är meriterande om du genomgått utbildning i BBiC samt grundutbildning i signs of saftey. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet har du en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetssystemen Procapita och/eller Life Care. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se, ta ansvar och kunna hantera svåra och akuta situationer. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i team.


Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och med varaktighet fram till 2020-11-30.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Social-tjänstlagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Elsie Sjöö, enhetschef på telefon 044-13 55 54.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-09-19.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/641
Kontakt Elsie Sjöö, 044-13 55 54
Facklig företrädare Yvonne Axelsköld, Akademikerförbundet SSR, 044-13 69 26
Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Sista ansökningsdag 2019-09-19