Sjuksköterska korttidsboende


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vill du ha ett omväxlande arbete och göra skillnad? Nu söker vi dig sjuksköterska till Stafvre korttidsboende.

På korttidsboende tar man emot patienter från sjukhus med vitt skilda diagnoser, vilket gör arbetet som sjuksköterska omväxlande och spännande. Låter det som något för dig?

Vi erbjuder ett spännande arbete, fantastiska kolleger och verksamhet som levererar vård och omsorg av hög kvalitet. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter och en spännande framtid. Vi värnar om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till arbetet med en positiv känsla.

Syftet med Stafvre korttidsboende är avlösning utanför hemmet, växelvård, rehabilitering/aktivering, i väntan på permanent vård- och omsorgsboende eller särskilda omsorger efter sjukhusvistelse. Att bo på ett korttidsboende är tidsbegränsat, under vistelsen görs en vårdplanering för att utreda framtida hjälpbehov. Insatserna individanpassas efter kundens behov och önskemål. Efter vistelsen ska kunden kunna återgå till ett så självständigt liv som möjligt. Anhörigas medverkan, information och kunskap är viktig under vistelsen.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du konsultativt med medicinska bedömningar, läkemedelshantering samt stöd och rådgivning till omvårdnadspersonalen. Det är du som sjuksköterska som samordnar och planera de samlade hälso- och sjukvårdsinsatserna för den enskilde vårdtagaren och har kontakten med anhöriga. Kunderna gör allt de själva kan för att bibehålla och om möjligt förbättra sina funktioner. Personalen motiverar, stimulerar och stödjer.

Du arbetar självständigt och i samarbete med övrig vårdpersonal. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring patienten för att få en god helhetssyn. Bilkörning förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har arbetat som sjuksköterska på korttidsboende tidigare. Erfarenhet och vidareutbildning inom vård av äldre och erfarenhet av arbete med korttidsvård är meriterande. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i gällande lagstiftning. Eftersom dokumentation och kommunikation ingår i arbetet behöver du god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort för manuell växellåda krävs.

I ditt arbete är du lösningsfokuserad och bra på att samarbeta. Du stressar inte upp dig utan kan hantera flera parallella processer och prioritera utifrån ändrade förutsättningar.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad. Om du blir erbjuden anställning ska du uppvisa legitimation från socialstyrelsen och giltigt B-körkort.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anne Kemppainen Nilsson på telefon 0733-13 62 20.

I denna rekrytering gör vi löpande urval, vilket innebär att vi löpande kallar till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista visningsdag av annonsen som är 2019-10-31. Välkommen med dina ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/638
Kontakt Anne Kemppainen Nilsson, 044-13 62 20
Facklig företrädare Vårdförbundet, 040-10 89 19
Sista ansökningsdag 2019-10-31