HR-specialist, kommunledningskontoret


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

HR-avdelningen med 16 medarbetare ansvarar dels för HR-området för hela kommunen men även mot kommunledningskontorets chefer och medarbetare.

Vi har flera utmaningar framför oss och stor möjlighet finns till att påverka utvecklingen av det stöd vi ska ge våra verksamheter. Som HR-specialist har du en viktig roll i det arbetet!

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist har du en generalistroll och ger stöd i HR-frågor till cheferna inom förvaltningens verksamhetsområden. Till stor del arbetar du operativt och arbetsuppgifterna spänner över hela HR-området med viss tyngdpunkt på kompetensförsörjning, arbetsmiljö och rehabilitering. Du ingår i HR-avdelningen och tillsammans arbetar vi också med att driva utvecklingen av de kommunövergripande HR-processerna. Ett prioriterat område under de kommande åren är att utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet och att minska sjukfrånvaron, som en del i arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare och därmed trygga den framtida kompetensförsörjningen. Ett annat fokusområde är verksamhetsutveckling av HR-stödet.

I arbetet ingår att stödja och utveckla chefer i deras roll, både genom utbildningsinsatser och genom ett coachande förhållningssätt samt att bidra med specialistkunskap inom hela HR-området. Du arbetar nära förvaltningens chefer vid uppföljning av statistik, medarbetarenkäter med mera och vid behov bistår du i arbetet med konkreta handlingsplaner. Vidare företräder du arbetsgivaren i förvaltningsövergripande samverkan.

Som HR-specialist har du en viktig roll i förvaltningens utvecklingsarbete. Du kommer även att delta i övergripande utvecklingsarbete för Kristianstads kommun när det gäller arbetsgivarfrågor, och du är en ambassadör för HR-funktionen på förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från personal och arbetsvetenskapligt program på universitet/högskola eller motsvarande universitets-/högskoleutbildning. Du har minst ett års arbetslivserfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en generalistroll och gärna erfarenhet från generellt HR-arbete inom kommunal verksamhet. Erfarenhet inom arbetsmiljöområdet och organisationsutveckling är önskvärt.

Vidare har du mycket god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du behöver också ha allmän IT-kompetens och erfarenhet av Officepaketet. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen ska du vara bekväm med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är kommunikativ, har helhetssyn och behöver ha god förmåga att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad i Rådhus Skåne, med direkt närhet till buss- och tågstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Johanna Näslund, HR-direktör, 0733-13 53 91.

Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-08-31.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2019/624
Kontakt Johanna Näslund, 0733-13 53 91
Facklig företrädare Mattias Wirsén, SACO, 0733-13 55 23
Annika Lovén, Vision/TCO, 0733-13 48 83
Sista ansökningsdag 2019-08-31