Lärare åk 7-9 i ma och No, Fjälkinge skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta på en positiv arbetsplats? Välkommen till oss på Fjälkinge skola!

Vi söker dig som är utbildad lärare i matematik, NO, teknik i årskurserna 7-9 och vill arbeta tillsammans med oss med att forma positiva och kunniga elever.

Vi på Fjälkinge skola har sedan några år en fotbollsakademi tillsammans med Malmö FF och söker dig med intresse av att vara med oss på Fjälkinge skola när vi växer och får fler elever.

Fjälkinge skola ligger i Fjälkinge tätort ca en mil öster om Kristianstad. Här finns under läsår 2019/2020 i skolår F-6 en klass per årskurs och i skolår 7-9 två-tre klasser per årskurs. Det går cirka 420 barn på skolan och vi är ungefär 50 medarbetare. Här finns förutom pedagoger även vaktmästare, bibliotekarie, kurator, skolsköterska, städ- och måltidspersonal och elevassistenter. I ledningsorganisationen finns två rektorer för skolår F-9 och skolbarnomsorg.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som lärare hos oss klicka på länken.
Kristianstads kommun -välkommen att arbeta som lärare hos oss.
Filmen är bara tillgänglig från vår webbsida www.kristianstad.se/jobb.

 

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i årskurs 7-9 i matematik, NO och teknik. Du får även möjlighet att vara mentor med en kollega och få en handledare som har erfarenhet av skolan som finns som ett bollplank för dig när du behöver det.

Relationen med eleverna är positiv med ömsesidig respekt, samtidigt som du vågar ställa krav och är tydlig med förväntningarna. Via dialog skapar du goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.  Undervisningen görs i samarbete med arbetslag och övriga kollegor. Självklart är du aktiv i utvecklingsarbetet, det kollegiala lärandet och bevakar influenser från omvärlden. Du tar eget ansvar för din arbetstid och kompetensutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet. Du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men ansvar för betygsättning görs av legitimerad lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 7-9 i ämnena matematik, NO och teknik i grundskolan. Du har erfarenhet av arbete som lärare i grundskolan och vi ser gärna att du har erfarenhet av mentorskap.

Du är väl förtrogen med de yrkesetiska principerna för lärare. Utifrån målen kan du planera undervisningen utifrån varje elevs förutsättningar och skapa lärande lektioner. Barnen kan du möta på deras nivå och välja pedagogiska verktyg utifrån deras behov. I ditt arbete kan du hantera digital teknik och pedagogisk dokumentation. Givetvis har du ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. Du är en trygg, pedagogisk ledare som entusiasmerar och skapar intresse. Genom att vara lyhörd, kommunikativ och med samarbete skapar du förtroendefulla relationer. 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är på Fjälkinge skola. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Ola Axelsson på telefon 044-13 66 72.

I denna rekrytering gör vi löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och kan komma att anställa innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-09-02.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/623
Kontakt Ola Axelsson, 0733-13 66 72
Facklig företrädare Ann-Marie Thoren, Lf, 044-13 24 80
Anja Nilsson, LR, 044-13 24 80
Sista ansökningsdag 2019-09-02