Förstelärare åk 4-9 Ma och No, Väskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Välkommen till Väskolan!
Gemenskapen på skolan är stor och styrkan ligger i att vi har ett gemensamt fokus på elevernas trygghet, språkutveckling och måluppfyllelse på skolan. För oss är det viktigt att hitta de bästa lösningarna efter elevernas behov. Därmed utvecklar vi våra verksamheter för att möta eleverna på bästa sätt. Väskolan är en F-9 skola som är uppdelad i två spår och vi har fritidsverksamhet för eleverna i årskurs F-6. På skolan går cirka 515 elever.

Vi söker dig som med stort engagemang vill vara med och utveckla undervisningen. Är du vår nya förstelärare?Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag är läraruppdrag i årskurs 4-9. Under läsåret 19/20 kommer läraruppdraget att vara undervisning i matematik i åk 4-9. I ditt försteläraruppdrag ska du arbeta med hela skolan med fokus inom olika utvecklingsområden så som formativ bedömning, systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och framgångsrik undervisning.

I rollen som förstelärare ska du vara drivande inom framgångsrik undervisning. Du är beredd att ta ett stort eget ansvar för uppdraget och detaljutforma det i dialog med rektorer, arbetslagsledare och övriga förstelärare på skolan. Du är inte rädd för nytänkande kring årsarbetstiden.

I rollen ingår även:
- fokus på inlärningsmiljön
- handledning av enskild personal - i första hand inom ditt uppdrag men också inom andra frågor.
- exempellektioner där kollegor observerar din undervisning utifrån det formativa förhållningssättet i ditt klassrum.
- att vara drivande inom barn och utbildningsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete, BUSK
- vara en förebild både i teori och praktik.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-9 i matematik och No.

Vidare ska du genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning i skolväsendet. Utifrån dina tidigare erfarenheter kan du påvisa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och handledning av andra lärare. Du innehar god förmåga att ge utvecklande återkoppling till elever, vårdnadshavare och kollegor med förankring i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Du har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och innehar gedigna kunskaper inom det ämnesområde du undervisar i. I din roll krävs en mycket god pedagogisk kompetens samt en förmåga att anpassa ditt arbete till olika gruppers och individers förutsättningar. Du vill hela tiden utveckla dig själv och lärmiljön och därigenom hitta nya vägar till förbättrande elevresultat.

Vidare har du goda kunskaper kring hur man gör undervisningsobservationer, arbetar med spegling och feedback, leda gruppdiskussioner och ha samtal med enskilda kollegor. Du har även kunskaper kring hur värdegrundsarbetet kan utvecklas. Som person är du empatisk, självgående, strukturerad och tydlig.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Åsa Gerthsson-Nilsson på 044-13 41 01.

Sista ansökningsdag är 2019-08-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/622
Kontakt Åsa Gerthsson-Nilsson, 044-13 41 01
Facklig företrädare Christina Henriksson, LF , 044-13 41 12
Anneke Olsson, LR , 044-13 41 12
Sista ansökningsdag 2019-08-26