Gymnasielärare i naturkunskap, Christian 4:s gymnasium


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Christian 4:s gymnasium erbjuder en stimulerande tjänst som Naturkunskapslärare. Skolan har både nationella och yrkesprogram. Vi erbjuder Estetiska Programmet sedan starten för över 20 år sedan och i år startar vi även Natur- och Samhällsvetenskapliga Programmet. På yrkessidan erbjuder vi Handels & administrationsprogrammet och Hotell & Turismprogrammet.

För oss är engagemang och en god elevsyn avgörande! Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du undervisar i naturkunskap och gärna ytterligare ett ämne beroende på behörighet. I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i naturkunskap inom gymnasieskolan. Vi ser gärna att du har behörighet i matematik eller annat övrigt ämne inom ramen för din lärarlegitimation. Har du erfarenhet från arbete som lärare i gymnasiet med ansvar för undervisningen är det meriterande. Du har även kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare.

Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevens förmåga ligger till grund. Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, ungdomars vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs och vi ser det som positivt om du är digitaliseringsintresserad.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärarande.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är centralt i Kristianstad på Christian 4:s gymnasium. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdra ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i Skollagen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rektor Tony Ivarsson på telefon 044-13 52 99.

I denna rekrytering gör vi löpande urval, vilket innebär att vi löpande kallar till intervju och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-08-28. Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/619
Kontakt Tony Ivarsson, 044-13 52 99
Facklig företrädare Annica Augustsson, Lärarförbundet, 0733-13 48 26
Lars Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0733-13 95 99
Sista ansökningsdag 2019-08-28